fredag, december 30, 2011

Lilla årskrönikan

Imorgon är det nyårsafton! Jag hoppas 2012 blir ett år då vi känner framtidstro och tillit till varandra.
2011 var ett helt okej stick-år för mig. Här kommer min årskrönika, jag härmar förra årets rakt av.
Årets sjal: Det måste bli Icarus. Jag höll på med den halva året, och höll på att bli galen på den. Seg stickning, garnet tog slut etc. Men nu är det en helt fantastisk sjal att bära. Och jag tycker den blev skitsnygg!
Sen älskar jag ju min Shelter-sjal. Men för att bli årets sjal hade den behövt bli lite större, en härva Shelter till och den hade vunnit. (Min sjal i samma mönster från 2009 är en all-time-favorite. Använder jämt på sommaren. De garnerna innehåller silke, vilket ger sjalen tyngd. Shelter är ett väldigt lätt garn, så det faller inte särskilt snyggt.)
Årets tröja: Hmmm... det får bli Tobias Gotlandströja. För att jag steekade, räknade om för att passa garnet och ändrade mönstret med hjälp av EZ. Dessutom har den blivit flitigt använd. Jag är inte helt nöjd med mina tröjor i år. Tycker det har gått segt och att det inte varit jättekul. Så jag hoppas att 2012 blir ett bättre tröj-år. Jag har gjort en lista på Ravelry med mina planer: http://www.ravelry.com/projects/miastick/sweater-list-2012. Stressande? Kanske, men framför allt kul att planera!
Årets mössa: Ja, det blev en riktig möss-höst för mig. Det är roliga, snabba projekt som blir använda och syns. Svårt att välja... Den jag känt mig finast i är blom-mössan Pippa (haha roligt namn), så den vinner i oerhört tight konkurrens från Regina och Brattleboro hat.
Årets stolthet: Att jag publicerat mönster på Ravelry! Tre stycken enkla basmönster, modeller som jag gillar och använder mycket. Hoppas fler hittar till dem. Det är den enkla löskragen Basically a Cowl, raglantröjan Molly och benvärmarna Velma.
Årets garn: Madelinetosh i år igen. Ord är överflödiga. Det är det snyggaste och bästa garnet. Och: jag har sett att det finns hos Garnkorgen till bra pris! (Fast det stavas inte Madeline Tosh utan Madelinetosh. Så det så.)
Årets nördigaste: "Stickeventet" med Janette i höstas. Vi satt verkligen hela helgen med våra stickningar och mac:ar. Och tyckte att vi hade det roligast i världen. Underbart!

Årets minuspoäng då?
Årets fiasko: Fina Mollytröjan som färgade av sig. Jag fick färga om den, så det vändes ju till något bra till slut. Det blev Cassis av den. Men sen fick jag nytt garn gratis från Madelinetosh, hade inte lärt mig att jag måste fixera färgen innan jag stickar utan drog igång igen. Och nu är den tröjan som den första. Det har jag inte ens orkat blogga om. Klantarsle.
Årets gnäll: Nej, jag har inget att gnälla om i år faktiskt. Jag gick till sjukgymnasten med min nacke, som blev så pass dålig att jag fick yrsel. Och har varit mycket bättre sen dess. Nu har jag fått övningar som jag inte gjort på länge, så jag får bättra mig med dem. Men jag vet hur jag ska slippa ha värk i alla fall.
Eller jo, ett gnäll. Jag glömde min Brambles på spårvagnen. Det återfanns aldrig. Hoppas den värmer någon hemlös.
Årets UFO: Fortfarande Acorns! Grr. Jag har stickat mycket på den nu på jullovet, har en halv ärm kvar och knappslån. Kanske blir jag klar 2012.

2012 ska jag: 
Sticka Gotiska fönstret.
Springa Göteborgsvarvet.

Och förutom dessa två stordåd ska jag sticka massor med snygga tröjor, som jag ju redan skrivit. Bland annat från mina två julklappsböcker, som jag raskt beställde när jag fått pengar i julklapp.
Den ena är en e-bok, hett efterlängtad, i två delar: Hold your needles 1 och 2. Av idolerna Suvi Simola och Mari Muinonen.
Den andra är "Mere Feminin strik" av Lene Holme Samsøe. Fick titta i den hos Tummelisa och blev kär. Idag kom den i brevlådan. Helt fantastisk! tycker jag. Här kommer lite bilder ur den:

Dessutom har jag fått en prenumeration på Designer knitting i julklapp!
Så det lär inte bli slut på inspirationen 2012 heller.
Gott Nytt År, alla stickbloggar-vänner!

8 kommentarer:

 1. Skoj att läsa din årskrönika. Din Shelter sjal är kanonsnygg. Var tvungen att leta upp den på Ravelry för att där upptäcka att jag redan hade den i min Queue:) Din är så mycket snyggare än den ljusblå variant som visas där. /Christina

  SvaraRadera
 2. Härlig stickårskrönika!
  Jag hänger på KALen:-) även om jag kanske inte börjar 1/1...eller så gör jag det...
  Funderar även på tjejmilen....

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart stickår du haft och kommer att ha! Jag hoppas verkligen att garnet till Amanda kommer snart så att jag kan hugga tag i flätorna! Kram o Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Åh vad mycket fint du har gjort under året! Jag ser verkligen fram emot att bohusstickalonga!

  Vad tråkigt att höra om Molly nr 2!

  Ha nu ett riktigt gott nytt år!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt stickår du haft. Med en önskan om ett lika bra 2012.
  /Gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Vilken produktion! Så många fina saker! Jag vill vara med i KALen, jag har ett Vinteräpple på gång. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 7. Tack för snabbt svar! Det ska bli så kul att bohussticka ihop! Stickagårju duger gott i sidebaren, tycker jag, men om du hellre vill ha ett förnamn ska det vara Lena.
  Bästa hälsningar!

  SvaraRadera
 8. Oj, du har inte legat på latsidan direkt! :)

  SvaraRadera