tisdag, november 09, 2010

Brambles och MCN

Min New York-stickning var en Brambles-mössa i marinblått Cascade 220 (färgen heter Atlantic). Roligt mönster, men den blev enorm. Enligt måtten skulle jag ha stl L, och fast jag innerst inne tänkte att den nog skulle bli stor så stickade jag enligt mönstret. Och den är jättestor, bullar sig runt öronen som en äkta tidigt 80-tal-mössa. Får se om jag repar upp, provanvänder den några dagar först och ser om jag står ut.
Om någon undrar varför jag inte köpte Madelinetosh-garn i USA (mycket berättigad undran) så är det för att jag visste att jag hade garn på väg med posten. Hämtade ut det igår, underbara färger i mitt nya favoritgarn MCN worsted (80% merino, 10% nylon och 10% cashmere), samma som jag stickade Meret-mössan i. Det ska bli en tröja i samma modell som min rosa, fast med sailor-ränder. Ska bara provsticka en lapp först och se så att det röda är färgäkta... Färgerna heter Antler och Tart.
Snart ska jag hem till Petra och förbereda mitt livs första stick-gigg! Det går av stapeln på kulturfestivalen i Guldhedskyrkan i Gbg nu på lördag kl 12. Vi ska prata om stickbloggande och hålla en liten workshop. Välkomna!

7 kommentarer:

 1. Vad roligt med Guldhedskyrkan! Då måste jag ju komma dit när jag ändå är hemma i Sverige över helgen!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig mössa! Så fin!

  SvaraRadera
 3. Jag lovar att komma fram och hälsa! Boken är jättefin och det finns jättemycket projekt som lockar i den. Jag är väldigt avundsjuk på din New York-resa! Jag vill också åka dit! Jag tjatar på sambon varje dag om att åka dit i påsk men vi får se var min kvinnliga lsit tar mig ;)

  SvaraRadera
 4. vilken snygg mössa....wow!

  SvaraRadera
 5. Hej! Fin mössa, även om den är stor. Tack för uppmuntrande kommentar!Om du har ett Bohusstickprojekt är jag jättenyfiken. Hälsningar Kristina

  SvaraRadera
 6. Anta min utmaning!
  Du hittar den på min blogg. :)

  SvaraRadera