söndag, november 07, 2010

I love NY

Igår kom jag hem efter en underbar vecka i New York! Har varit där med mina kollegor och förkovrat mig. Hann med ett besök på Purl och ett på Knitty City, de viktigaste butikerna för garnnördar i NY- enligt mig.
Fick med mig lite tidningar och Shelter- tack Helena mfl för den härliga 40-årspresenten! :) Shelter-garnet är väl inget särskilt egentligen, men det är ju Brooklyn tweed (Jared Flood) som tagit fram det på ett väldigt genuint amerikanskt sätt, och eftersom jag gillar honom var jag tvungen att ha det helt enkelt. Färgerna heter fr v: woodsmoke, nest, pumpernickel, wool socks och hayloft. Har ingen aning om vad det ska bli, antingen en randig sjal eller en mönsterstickad löskrage... Tänkte fair isle-ponchonett först, men jag tror inte garnet räcker till det. Varje härva är på 128 meter...

Annars har jag sett 4 musikaler och en operaföreställning, tagit tre sånglektioner, gått på ett yogapass och powerwalkat två gånger i Central Park. Med mera. Nu måste jag söka stipendium så jag kan åka tillbaka snarast och förkovra mig ännu mera. Hurra!

Avslutar med en bild på en mössa som jag stickade innan jag åkte. Mönstret är fina gratismönstret Meret, stl M med mesta slouchet. Garnet är superlyxigt 80/10/10 mcn (80% merino, 10% nylon, 10% cashmere) worsted från Madelinetosh, fg well water.

10 kommentarer:

 1. Yeah va najs du har haft det, kram

  SvaraRadera
 2. Åh, NYC! Jag vill också dit igen. Vad tog du för sånglektioner?

  SvaraRadera
 3. Fina bilder, blir genast lite avis, vill också till NY!

  SvaraRadera
 4. Mia, så härligt att du haft det så bra!

  SvaraRadera
 5. Roligt att du är med i min utlottning!

  Och vilken härlig bortavaro du har haft...´

  Kram skogsflickan

  SvaraRadera
 6. Fina bilder från en underbar resa!

  SvaraRadera
 7. Åh, sicken härlig resa du har haft! Hoppas du får de stipendier du söker.

  Ska bli spännande å se vad det blir av dina nystan shelter.

  SvaraRadera
 8. Oh va det ser härligt ut Mia! Klart du ska dit och sjunga snart igen! kram!

  SvaraRadera