söndag, november 13, 2011

Icarus!

Åååh äntligen äntligen är den här sjalen klar! Det känns som om jag stickat på den i flera år, men när jag laddade upp bilderna på Ravelry såg jag att jag började i april. Jag trodde den skulle gå snabbt, men den har verkligen inte varit förstavalet när jag stickat. Långtråkigt och sen när det blir rolig spets är varven oändliga. Däremot tror jag den blir förstavalet när det gäller att välja sjal att ha på sig, helt ljuvlig! Tosh merino light är ett fantastiskt garn att sticka i (hint hint det finns fortfarande kvar en härva på Tradera ;)) och minst lika fantastiskt att ha på sig.
Jag tror det berodde på att jag stickade med större stickor än mönstret anger, för garnet tog slut. Jag letade på Ravelry efter någon i närheten som stickat med samma färg (porcelain), och hittade Marjolein, som var snäll och skickade det hon hade kvar till mig (Tack!). Det visade sig vara en betydligt ljusare variant av färgen än den jag använt, men jag stickade med det ändå och bestämde att det får se ut som en kant.Tyvärr räckte det inte i alla fall, så nu tog jag mitt naturvita "panacotta pale" i samma garn och skarvade med. Och nu när det är klart känner jag mig nöjd och tycker det tonar ut rätt fint :)
Mönstret är alltså Icarus från Interweave knits sommarnummer 2006. Stickor 4. Det gick åt ca 2,5 härvor av Tosh merino light.

Tack Janette för fotosession! Känns härligt att bloggfota på min gård där alla har koll på alla. Nu kan inget mer bli pinsamt.
(Ps: Lägg märke till benvärmare i olika färger på översta bilden. Exciting news coming up :))

6 kommentarer:

 1. Håller med dig, färgerna i sjalen tonar ut jätte snyggt och Madeline Tosh är supergosigt!

  SvaraRadera
 2. Är en av mina favoriter.
  Jätte läcker*

  SvaraRadera
 3. Vackert Vackert :)

  SvaraRadera
 4. Å vad vacker! Den färgen hade JAG aldrig tänkt på att använda! Så underbara saker du gör.

  SvaraRadera
 5. Fin är den! Och fin är Du! Jag har helt tappar sugen på nya mönster och stickar för tillfället bara små sockor med hittapåmönster av alla min restgarner till alla mina vänner som föder nya vackra människor till världen.

  TACK för dina gratulationer till min examen. Det är verkligen härligt att jag tog mig igenom det här och blev en musikvetare.:-)
  Massa kramar

  SvaraRadera