lördag, januari 01, 2011

Vad hände 2010?

Gott Nytt År!

Jag tycker inte jag fått så mycket stickat 2010. Men när jag klickade ihop de här FO-kollagen så märkte jag att det har jag ju visst.
Förresten, jag undrar hur folk gör så fina kollage? Vilket program använder ni? Finns det ok gratisprogram? Det här gjorde jag med photovisi, och jag är inte särskilt nöjd med det förutom att det ju fyller funktionen jag var ute efter.

Och här kommer för första gången ever, en årskrönika. Eller nån slags Oscarsgala om mig och mina stickningar, framröstad av mig själv:

Årets sjal: Haruni, måste det ju bli, eftersom jag stickat den tre gånger. Favoriten är slätstickningsmodellen, som jag tycker är klart snyggast. Men jag vill sticka snygge-Ishbel igen också- till mig själv. Har gett bort dem jag stickat hittills. Men den sjal jag gillar bäst är egentligen min Citron, med angorakanten. Grått och vitt blev en hit 2010 här hemma hos mig.
Årets tröja: Cabled tunic av Suvi Simola, från Vogue knittings vinternummer 09/10. Använder ofta och gillar skarpt! Tätt följd av min Molly Ringwald-tröja, som jag snart stickat en ny utgåva av. Den använder jag också mycket, och modellen är enkel att variera- och kul att sticka för en halvutbränd småbarnsmorsa.
Årets mössa: Måste bli Side cable hat av Mari Muinonen, från Vogue knitting höst-09. Älskar den, det är den mössa jag använder absolut mest av dem jag stickat. Längtar efter att göra matchande vantar.
(Förresten, har ni sett att Mari och Suvi ska göra en bok ihop? Och bloggar om det här? Woohooo!)
Årets stolthet: Mina Selbuvantar. Älskar dem, använder dem jämt.
Årets garn: Madelinetosh! En underbar ny garnupplevelse som nästan blivit en besatthet. Nu har jag 4 olika kvaliteter av färgen Tart. Och fler vill jag ha.
Årets nördigaste: När jag släpade med mina kollegor till Purl, första dagen i New York, för att köpa Shelter. Lycka.

Och så några minuspoäng för 2010.
Årets fiasko: Featherweight cardigan. Evighetsprojekt som blev ingenting. Och det med världens finaste garn. To be continued 2011.
Årets gnäll: Min onda nacke som höll i sig hela sommaren och aldrig gav med sig, förrän min osteopat knäckte till nacken mot min vilja. Då gick det onda bort. Och jag överlevde. Den här gången.
Årets UFO: Acorns. Jag drog ju till och med igång en KAL. Även den ska få sig en omgång 2011.

2011 ska bli ett år då jag fortsätter göra tröjor. Det blev inte 12 st 2010, men 8 tröjor i vuxenstorlek känns okej. Kanske blir det fler klara i år, jag är ju igång med en hel del... Ska i alla fall fortsätta vara med i Ravelry-Kalen.

13 kommentarer:

 1. Så många snygga saker! Var stolt! Jag tycker bilderna blev fint! Gott Nytt Stickår! Anita på Gotland

  SvaraRadera
 2. Gud vilket stickår! Jag har nog inte hunnit hälften..

  KRAM och hoppas vi ses på lite stickning snart!

  /Janette

  SvaraRadera
 3. Mycket fint. Mycket blått. :-)

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Photoscape är ett gratisprogram du kan ladda ner och där finns massor av olika collage-mallar att använda sig av, plus massor av andra saker att utforska.
  Du har ju verkligen stickat massor under året. Kanske hänger jag på med en Acorns under året, vi får se. Det är så mycket man vill men det går ju inte att hinna sticka allt.
  Önskar dig ett fantastiskt nytt stickår i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Gott nytt år Mia! En imponerande stickad samling för 2010. Såå många fina grejjer du stickat!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 6. Oj vad mycket du hunnit sticka under året! Och så mycket fint. Jätteimponerad är jag. Gott nytt stickår 2011!

  SvaraRadera
 7. Här ligger man helt klart i lä. Du har ju hunnit med en massa fina saker. Jag får skylla på att jag inte åker kollektivt till jobbet. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 8. men så mycket snyggt du gjort

  SvaraRadera
 9. Vilket härlig år du har haft! Och så mycket inspiration...
  /God fortsättning!

  SvaraRadera
 10. Hej du flitiga stickerska! Jag laddade hem ett gratisprogram som heter GIMP. Där använder man sig av lassofunktionen. Kan beskriva mer sen om du vill. Det var busenkelt! :)

  SvaraRadera
 11. Jisses så du producerar!!!! Snygga grejer också! Den där rosa tröjan är såååååååååååååååååååååå snygg tycker jag!

  SvaraRadera
 12. Oj så mycket fin du hunnit med . Undrar hur slutar. :)

  SvaraRadera