måndag, april 05, 2010

Citron och Ufo-reducering


Såhär blev det! Varken grått eller blått, utan en vit angorakant istället! Känns perfekt. Tack för alla tips och tyckanden!
Mönster: Citron, från Knitty. Finns även på svenska här. Jag gjorde en extra sektion, alltså 6 st sammanlagt. Var väl närmare 600 maskor att maska av till slut. (Jag somnade mitt i. Men så är jag sjuk också, så det var inte bara för att det var supersegt.)
Garn: Grått entrådigt ullgarn från Färöarnas flygplatsshop, Snældan heter märket. Ljuvligt att sticka med och ha på sig. Jag stickade min färösjal i det, och hade nästan en hel härva kvar. Det räckte till en såhär stor sjal, men det tog slut lagom till kanten tog vid.
Och kanten är stickad av ungefär ett halvt nystan Carezza från Adriafil, som är 70% angora, 20% nylon och 10% ull. Köpt på Strikk. Jag stickade två varv med det innan jag maskade av.
Stickor: 4. Knitpro.
Som jag skrivit om tidigare, så har jag just städat och sorterat om bland mina garner. Och då dök ett stort antal UFO:n upp ur gömmorna. Jag har bestämt mig för att jobba undan ett sånt för varje FO jag gör. Så nu tog jag tag i ett av de finaste (såklart), ett par grå pulsvärmare i Drops Alpaca. Mönstret är från den fantastiska Drops 98- jag har bläddrat i den idag, och vill sticka Allt. Den ena pulsvärmaren stickade jag 2007, och oj vad hårt jag stickade då. Den andra pulsvärmaren blev mycket större.
Får se om lite hårdblockning gör susen.

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Jättesnygg citron-sjal! (och andra saker också för den delen). Jag är sugen på att göra en själv men är osäker på vilket garn man ska använda och så förstod jag inte riktigt hur man skulle göra i början av sjalen. Om du har lust får du gärna skicka en förklaring.
  Tack på förhand!
  Mvh Sandra

  sandra_grondahl@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Vad fin din citron blev! Jag tror att den kanten blev den bästa kanten. Dessutom blev jag lite kär i dina muddar, verkligen supersnygga.

  SvaraRadera
 3. Så fin den blev - snyggt med vita kanten! Måste kännas skönt att bli av med ett ufo också :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin Citron, ser "gosig" ut! Häng på "vetja", jag gör en chansning o hoppas det inte är något annat den helgen!!
  Krya på Dig!!

  SvaraRadera
 5. Citronen blev grymt fin:) färgvalet perfekt.
  kram C

  SvaraRadera
 6. Superfin! Så snyggt med den vita kanten.

  SvaraRadera
 7. Såååå snyggt med angorakant!

  SvaraRadera
 8. Det blev ju jättebra med vit kant!!

  /janette

  SvaraRadera
 9. Vad snyggt med en vit kant! Den idén kanske jag snor, jag har fyra urtrista varv kvar på min citron.

  SvaraRadera
 10. Jag tror bestämt att jag just har sett den snyggaste citronen någonsin. Många applåder! :)

  SvaraRadera