torsdag, mars 05, 2009

Grimslättvantar!

Hurra! Mina Grimslättvantar är klara! Tack Erika för ett roligt mönster och fint vant-kit. Jag tycker verkligen att vantarna är jättesnygga och stilrena i sin design. Ravelrylänk här. Bohuslän-aktiga helt enkelt. Garnet kommer ju från fåren som betar där jag solar mig om somrarna, se detta inlägg från i somras (Oj vad jag längtar när jag ser bilderna!).
Jag hade lite problem med andra tummen, diagrammet var lite tokigt där tror jag. Det fick mig att tappa sugen några veckor, men nu är jag i en sån grym avslutarfas att jag repade upp och gjorde om och älskade det hela tiden.
De blev lite trånga, vilket ordnade sig i tvätten. Tog på mig vantarna och tvättade dem i ljummet vatten, vilket töjde dem till perfekt storlek. Ull äger! Dessutom doftar det otroligt gott av får och lanolin av dem.

Mars månad ska bli min avslutarmånad har jag bestämt. Jag är otroligt köp- och startsugen nu, så nu är det verkligen till att visa färg och hålla sig till köpstoppet. Fram till SiV ska jag hålla i detta köpstopp. Egentligen är jag inte så sugen på att köpa garn, inte alls faktiskt. Mer är jag helt galet vårmode-köpsugen. Typ broderade blusar, blommiga kjolar och sånt. Men det får vänta.
Här är mina två senast påbörjade projekt, i alla fall de två senaste som inte repats upp. Jag har börjat på mycket och repat upp mycket som jag inte bloggat om på sista tiden. Den första, lila, är inspirerad av en ny modell från Garnstudio, men som jag stickar uppifrån och ner i det billiga merinogarnet Marly som jag köpt från lienesdesign.se. Garnet är lite skumt, väldigt stretchigt, man vet inte hur det blir i slutändan. Men jag väger upp med Holz&Stein rundsticka 4,5 (Jag tänker aldrig sluta tjata om hur underbar denna rundsticka är! Ebenholz äger.) och bästa stickmarkörerna ever från Högform.
Det gröna är en liten fining, "Puff sleeved feminine cardigan" (ravelrylänk här) från Fitted knits. Stickas i Rowan felted tweed som blivit över. Jag undrar om jag kommer att gilla att ha två tröjor i samma garn. Vi får väl se. Jag har i alla fall så det räcker.

9 kommentarer:

 1. Grimslättvantarna är verkligen vackra. Kul att de blev klara så att de hinner användas lite den här säsongen.
  Ska bli spännande att följa ditt koftprojekt. Jag har spanat in den modellen också. Till mitt Silk-Alpacka-garn som jag redan stickat och repat upp två gånger av.

  SvaraRadera
 2. Oj vilka fina vantar! Och koftprojekten ser finfina ut. Du är väldigt duktig med köpstoppet - heja dig!

  SvaraRadera
 3. Vantarna är grymt snygga! Du har verkligen fått kkramläm på två färger nu (lätt avis).

  SvaraRadera
 4. Finfina vantar och vilket tålamod du har som tar upp och gör om! Spännande tröjor på G också!

  SvaraRadera
 5. Vantarna är jättevackra! Så fina! Du är så duktig! Kram från Sommarfröken!

  SvaraRadera
 6. Hej Mia,

  Jag har avbokat min bohusstickning på söndagen på stickfest i väst. Bara så du vet ifall du skulle vara intresserad.

  MVH/ Anna Kim

  SvaraRadera
 7. Hej!marly- garnet är lite stretchig på grund av sin superwash behandling!
  det är inte farligt, men suger åt sig en del vatten vid tvätt och kan ser ut mycket store ,som försvinner vid tork!
  det är fin merino ull....
  mvh liene

  SvaraRadera
 8. Håller med - Grimslättvantarna är vacker poesi, så sköna!
  Kran från fastr M

  SvaraRadera
 9. Kran, kanske det står och det betyder inte att andra behöver få min snuva...KRAM, det vet väl alla hur det stavas - jag borde nog sova nu och stavar kanske rätt i morgon?
  Faster M, med stort M

  SvaraRadera