onsdag, mars 04, 2009

Socktoberfest och Gallersjal 3

Tack för alla härliga kommentarer på Pomatomuströjan! Både här och på Ravelry har jag fått glada tillrop, som förgyllt mina dagar på sista tiden. Härligt! Glömde skriva i mitt inlägg att Natur Uld är underbart mjukt och inte sticks. Jag har faktiskt haft tröjan med bara linne under flera gånger, och det funkar alldeles utmärkt.

Nu har jag äntligen virkat klart min egen gallersjal! De andra var ju till barn resp make, men nu har jag en egen husmoderlig. K, jag fattar inte hur garnsnålt du virkar. Jag köpte 3 nystan eko-babyull till sjalen, men den drog 3,5. Tur att jag vunnit två nystan, så jag kunde fortsätta utan köpstopps-ångest. Nu har jag 1,5 nystan kvar. Vad gör man av dem? Förslag någon?
Så över till veckans klagolåt, nämligen den över dessa sockar. Äntligen klara, finfina Retro Rib socks i lyxigaste lyx-Koigu. Tyvärr stickade jag andra sockan för löst plus att de är för stora helt enkelt. Fast jag använde stickor 2 och dam-mönstret. Grr. De blev en gåva till maken istället, som egentligen inte behöver nya sockar. Jag vill ha nya sockar! Men jag orkar/ids inte repa upp dem. Nu får socktoberfesten vara avslutad.
Mitt medlemskap i Stickameras sockklubb är också en sorglig historia. Jag har inte stickat en enda av sockorna i år, och är inte särskilt sugen på marsmönstret heller. Kanske jag ska ha en egen sockklubb med mig själv istället. Är sugen på Sweetheart socks (ravelrylänk), i det här (rosa) garnet.

4 kommentarer:

 1. Ett par söta pulsvärmare som matchar sjalen skulle nog din ekoull räcka till.

  SvaraRadera
 2. ja, strunta i sockklubbar! mycket roligare när man får välja själv efter humöret och garnet :-D

  eller skapa en månadssockklubb utan bestämda mönster?

  Har queue-at dom strumporna me tror jag, men som sagt, inte i augusti eller så utan när det passar helt enkelt :-)

  /J

  SvaraRadera
 3. Fin sjal och jättesnygga strumpor. Visst passar de en man allra bäst!?

  SvaraRadera
 4. Snygga Retro sockor!!
  Jag tycker inte heller att sockklubbens mönster varit så kul på ett tag.
  Av garnet som blivit över tycker jag att du ska sticka vantar. Tillsammans med lite annat överblivet garn. Reststickning, bra för både plånbok o moral..

  SvaraRadera