söndag, november 16, 2008

Gallersjal 2 och lite annat

Såhär blev den strävhåriga taxen i Rowan Tapestry (fg 175 virknål 6 till upplägg och 4 till resten, 2 nystan). Den hann inte bli mycket till triangel, fick avsluta den ganska snart för att ha råd med fransar. Och den ska ju bäras såhär, så det syns inte. Hade kanske 2 dm garn över när jag var klar. Fransarna är skurna med brödkniv enligt husmoderns recept, för att få den rätta shabbychicka looken som vi ju så gärna vill att karlarna ska ha numera. Den har burits flitigt sedan fars dag och sjalen har redan blivit lite skabbig, men lystern och färgen gör att jag förlåter det. Kan inte låta bli att snegla på ett par vantar och en mössa i Silk garden som jag aldrig använder. Kanske jag ska repa upp och virka sjal...?
Så har jag börjat på mina Tallulah-vantar. Jag tycker det blir så fint! Men det är en kamp. Är oerhört stolt över att jag kom såhär långt igår! Jag har gett mig fasiken på att göra dem med magic loop och med en färg i varje hand. Känner att jag blir bättre och bättre på det, men det är allt en bit kvar till Autumn Rose-läge :)
Sist kan jag presentera söndagsmorgonens stickning: en provlapp till en kofta. Jag längtar efter den!

9 kommentarer:

 1. Bra att prova olika tekniker, men jag haller mig nog till min, nar det galler tvafargsstickning. Gillar gallersjalen!

  SvaraRadera
 2. Men hur finurligt stickar du vantarna? Är det vanliga rundstickor eller ser jag fel? Läste om den där tekniken med en färg i varje hand men har inte riktigt klurat ut hur ni gör. Vet du om det finns tips att hitta nånstans?

  Jag jobbar på med mina fågelvantar från Jorid, som jag fann via din fina blogg. Tack :-)

  SvaraRadera
 3. Förresten, en fråga till :-)
  Har försökt fixa mina bilder i ett bildspel på bloggen men mina bilder kommer inte fram. Hur sjutton ställer man in det? Jag har bilderna i picasa(tror jag det heter).

  SvaraRadera
 4. Snygg sjal och den färgen är verkligen underbar! Jag är på G att träna två färger i två händer, letar efter ett mönster som ger lyckorus. Dina ser ut att bli grymma!

  SvaraRadera
 5. Fin tax! Jag blir rörd och lite stolt när jag tänker på våra män och deras taxar. Sen kan jag inte förståå hur du lyckas göra så många fina saker samtidigt. Hälsa J att hon var väldigt fin i den rosa sjalen. Mina tjejer vill ha likadana och det går ju att ordna tack vare din fina gåva!

  SvaraRadera
 6. Heja heja, jag kämpar oxå på med flerfärgsstickning!
  Koftlappen ser lovande ut.

  SvaraRadera
 7. Gudars skymning, att du klarar av två på samma gång! Började med en i magic loop, men tyckte det blev för rörigt med två trådar, så jag gav upp och gör den nu med strumpstickor. Att ha en färg i var hand har jag aldrig begripigt, måste nog söka mer på You Tube eller nåt sånt, fattar inte hur det går till :-(

  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 8. Gillar du att sticka gå in på www.wildvittran.se

  SvaraRadera