lördag, november 22, 2008

Julmarknad på Björkö

Ah- Björkö. Jag är skärgårdsromantiker. Snart tror jag att jag köper ett hus där. Eller kanske är det bättre att leva i illusionen och bara hälsa på då och då.

Som tur var kröp termometern över nollstrecket efter lunch idag, för jag har fortfarande inga vinterdäck och var lite orolig för halka.
Men vi kom iväg till julmarknaden på Björkö, och nu har Vilja fått en husmodern-julstrumpa och jag har fått en disktrasa och en tändsticksask. Jag tror K gjorde lysande business, så fina grejer som hon sålde. Och användbara! Jag har verkligen svårt för att köpa onödiga saker, hur fina och handgjorda de än är. Hurra för dig!
Och så har tjejerna fått varsin tuff Madanca-mössa i trikåtyg också. Köpglädjen är fullkomlig!
Sist vill jag slänga ur mig en fråga: Varför ska man blogga egentligen? Det har jag funderat på på sistone. Ciao!

13 kommentarer:

 1. Varför inte när du ger oss andra så bra ursäkter för att få sticka mer och mer och m..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så mysigt du ser ut att ha haft det! Vi var tom på väg att köpa ett hus på Brännö för 12 år sedan. Ibland ångrar jag mig jättemycket, älskar verkligen doften, blåsten ja allt ute på öarna! Varför blogga?
  1: För att få bekräftat av andra att man är duktig:)
  2: För att slösa med sin begränsade sticktid:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Först, vi har funderat och funderar fortfarande ibland på öarna, men vi har kommit fram till att vi älskar Orust mest av alla öar. Där ska vi landa senare i livet. Varför blogga?
  Jag bloggar helt enkelt för att det öppnar min värld socialt. Om jag inte missminner mig var det väl så vi fann varandra, var det inte så? Jag har flera exempel på finfina nya personer i min närhet som är mig nära på olika sätt pga min blogg. Det är en härlig sida av det. Ibland kan man känna att man tappar lusten, men då kan man ha uppehåll! Inga krav, ta det bästa!
  Sorry att jag störde förut mitt i makens hemkomst, ringer imorgon istället. Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt med julmarknad - och på Björkö dessutom, alldeles i närheten av mina favvoöar! Jag håller med ovanstående när det gäller bloggandet men ska också erkänna att jag tänkt precis detsamma som dig det senaste - det finns ju helt klart både för- och nackdelar (t.ex. nu när familjen undrar vad jag sysslar med och tycker jag ska läsa sagor m.m.....) Gonatt!

  SvaraRadera
 5. För att tipsa oss om julmarknad på Björkö? Om vi hade fått veta lite innan då... *skrattar*

  SvaraRadera
 6. Tanken har slagit mig oxå. Varför bloggar så många? En sak tror jag att man vill berätta för omvärlden vem man är och om det finns ngr med liknande intressen. Det är kul om man hittar nya vänner med liknande intressen. Jag är en person som inte passar att blogga så därför gör jag inte det. Du verkar ha haft en trevlig dag. Tycker däremot att gå in och kolla på andras bloggar då man har så många vänner som bloggar.

  SvaraRadera
 7. jag tycker det är jättekul att blogga, och så har jag fått riktiga IRL-kompisar tack vare internet, det är jag glad för:)

  SvaraRadera
 8. För att inte snacka om all inspiration vi ger varandra i bloggvärlden. Det tycker jag är jättehäftigt och berikar mitt liv :).

  SvaraRadera
 9. Håller med dig om två saker.
  1. Västkustens skärgård är bättre än allt annat!
  2. Varför blogga egentligen? Jag funderar på det ofta. Men får väl säga, som flera ovanför, att bloggvärlden GER ju så himla mycket o då måste man väl blogga själv också, för att liksom ge sin del av kakan... Och jag gillar din blogg, så snälla du fortsätt!

  SvaraRadera
 10. Ja, västkusten är underbar.
  Att blogga innebär kontakt med andra (faktiskt bla en hel del på västkusten) som är lika stora stickfantaster. Andras bloggar ger massor av inspiration och oväntade möten! Inte så många IRL ännu, men hoppas på det framgent.

  SvaraRadera
 11. Jag läser din blogg med glädje. Det är jättekul att se dina alster på gång och som färdiga.

  SvaraRadera
 12. Jag har bloggat sedan urminnes tider, t.o.m. innan det kallades blogg. Startade 1996 ungefär och har sedan dess haft ett antal olika bloggar som handlar om olika saker. Vissa perioder har det handlat om livet och känslor och det gav massor, även vänner IRL, sen var jag färdig med det och gav mig i stället ut i stickbloggarnas värld. (har ju även husblogg och syblogg)
  För mig är det kul att visa vad jag gör och få kommentarer på det. Dels är det för mig själv så att jag kan se att jag faktiskt gör en massa saker, får det dokumenterat helt enkelt. Men visst tar det massor med dyrbar tid...

  SvaraRadera
 13. Dessa ständiga existensiella frågor! Vad är livet egentligen, till exempel?

  Bloggar gör man bara om man vill, om man anser sig ha lust och tid. De som inte bloggar tycks hinna med mycket mer, men å andra sidan får inte så många veta det :-)

  Själv älskar jag att skriva, men har inte material nog till en bok eller så. Så dagskåserier på bloggen passar mig utmärkt!

  Inger i Karlstad

  SvaraRadera