fredag, juli 04, 2008

Totalhaveri!

Den här semestern går verkligen allt sönder! Det började med vattenkokaren. Men vi hade en gammal liten skruttig kvar, så det löste sig. Sen började datorn krångla och så småningom paja totalt. Som tur var hade jag min mobil, och gäster som hade laptop med sig och kom precis när det var dags att betala räkningar, så vi var ändå lyckliga i några dagar. Sen tappade min man sin mobil. Sen marinerade Vilja min mobil i saliv, vilket medförde att vissa knappar inte längre fungerar- till exempel pin-koden... Så: goodbye internet, goodbye mobilt bloggande. Bland annat. Nu har jag tagit fram min gamla trasiga mobil så jag kan i alla fall ringa, om än inte blogga, resten av semestern. Ack ja, i-landsproblem kan ibland vara riktigt besvärliga!
Vill i alla fall visa några idylliska bilder på vad man kan göra när man inte kan blogga eller maila eller betala räkningar! Fåren som vi badar med på somrarna kommer från Grimslättgård, som jag ju läst om på en trevlig hemslöjdskonsulentblogg. Nu vill jag sticka vanten!
Och idag när jag kom hem fick jag hämta ut mitt senaste ebay-fynd: tio nystan finfint shetlandsgarn för 90 kr- inkl shipping. Vackert färgskiftande och jättesträvt och luktar gammal byrålåda- det sistnämnda får jag råda bot på på något vis.

Sen kan jag rapportera att det är Mycket fästingar i år i Bohuslän- usch. Men det är ändå otroligt härligt- även utan datakommunikation- med svensk sommar och uteliv och grillkvällar och barn och gäster och bara fullt med liv hela dagarna!

10 kommentarer:

 1. Hm, så är ungefär läget här också, tror jag... allt kraschar, ungefär. Är det den där snubbes lag? Han jag aldrig lär mig namnet på, eller ens vill försöka stava till. Det är nog där det hakar upp sig ;)
  Hm, det där garnet var ju helt underbart, jö!!! Dregelvarning utfärdad, omgående!!! Vill göra något kul - sticka något kul... längtar till semester och vila och kunna göra lite mer sådant. Krafterna är totalt slut just nu för stickning - och ullgarn i sjal ;) Men, det där såg ändå underbart ut - trots ull ;)
  Må så grankott...

  SvaraRadera
 2. Vad spelar tekniken för roll när man befinner sig i paradiset?

  SvaraRadera
 3. En olycka kommer sällan ensam brukar man ju säga! Det stämmer ju verkligen för er. Vi hade iallafall tur med vädret går ju också bra att säga... kanske inte alltid en tröst. Fast skämt åsido , bohuslän med fint väder är verkligen helt underbart.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hej där. Jag lider av svår bohuslängtan jag. Skall ta fram ett kit åt dig när jag kommer hem på måndag. Återkommer per-mail. Hälsa bästkusten. kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  jag blir alldeles knottrig av längtan till Bohuslän vid läsandet av ditt inlägg. Hoppas det ordnar sig med kommande uppkoppling. Datorer är ju inte oöverkomliga numera, även om det är irriterande.

  SvaraRadera
 6. Alldeles helt underbara foton. Har for tillfallet hemlangtan till harliga Sverige och framforallt vastkusten. Underbart att se dina foton.
  Hoppas du kan njuta av sommaren trots haverier.
  Akhila

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder! Man riktigt känner vinden från havet.

  SvaraRadera
 8. Hej Mia, här är det en faster som hojtar - ösregn i Stockholm. Skönt för naturen!...all naturen!
  Tappade mobiler och komplikationer. Härom sistens då jag var på Sardinien så försökte Cia ringa till sonen Kalle ute i skärgårdsstockholm. Ingen kontakt - båten hade lutat och både Kalles och flickvännens mobiler fann sin väg till kölsvinet.
  Lustfyllt fotoreportage på din hemsida, måhända från Gullbringa?
  Krama familjen och kram själv,
  Margareta

  SvaraRadera
 9. Så mysigt det ser ut! Hoppas att ni haft det bra trots diverse teknikhaverier.

  Som du säkert förstår finns nu det ofärgade sockgarnet för avhämtning hos Ulrika.

  Jag räknar dagarna till semestern som börjar på lördag.

  Kram,
  Veronica

  SvaraRadera
 10. Ditt liv ser ju väldigt trevligt ut trots alla haverier! Här funkar tekniken bra men benen har havererat istället:( så det blir inte så mycket gjort. Har haft ett härligt bröllop och kalas. Hoppas vi kan ses snart!
  Kram

  SvaraRadera