onsdag, november 05, 2008

Virksugen!

Igår hälsade jag på min vän Husmodern igen. Otroligt mysigt som vanligt, dessutom väldigt givande för mig eftersom hon lärde mig virka Madelenes fina gallersjal. Nu ska här virkas! Garnet jag använt här är från 100purewool.com, fingering weight i färgen rosa.
Jag åkte vägen om KarMa på hemvägen och härm-shoppade Rowan Tapestry (aka strävhårig tax) och eko-ull till fler sjalar. Enligt husmodern tar de en kväll att göra. Jag tror dock det beror på vem som virkar. Återkommer om en vecka i ämnet. Köpte också ett nytt lyxnystan med Grace för att göra ett par muddar till.

När jag kom hem hade jag fått min leverans från nyöppnade lienesdesign.se. Grymt billigt och fint garn! 20 nystan merino/kashmir ("nepal"- härligt mjukt och i en klatschigt beige färg som blir perfekt till det jag tänkt tror jag) och 6 nystan "marly" merinoull- ja, jag har börjat gilla lila. I alla fall den här blålila. (Och syrénlila har jag alltid gillat.)
Jag har ju också glömt att blogga om världens underbaraste bok! The Panopticon, nu vid ditt nattduksbord. Man fick en väska på köpet, hoppas ni ser den roliga bilden när ni klickar på den. Sammanfattar väl hur det känns ibland för en stickerska när släkten är otacksam för sina julklappar -eller i alla fall inte tillräckligt tacksam ;)

5 kommentarer:

 1. Åhhh, så kul att du är igång med virkning! Underbara garner, det där Grace ÄR verkligen ett måste-ha-garn! Det var verkligen billiga garner, kunde inte heller låta bli att klickeliklicka lite. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Måste erkänna att jag har småsneglat på den sjalen. Den är grymt fin i sin enkelhet. Kanske förvandlas jag till en apa...(härm);)
  Blir såå nyfiken på vad du ska göra med "klatschgarnet"????? Lycka till med virkandet å glöm inte att slappna aaaavvvvv i fingrarna.
  kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Så mycket härliga garner.
  Lycka till med virkningen!!

  SvaraRadera
 4. Nu ser det ut som om en hel del fina grejor är på gång. Lycka till med de olika projekten!

  SvaraRadera