söndag, november 02, 2008

fair isle miniworkshop

Vad gör man när man vill gå en kurs som inte finns? Man fixar den såklart!
stickstämman på Hammarö för länge sen gick jag en kors kurs i fair isle-stickning för Barbro. Kanonbra kurs, men jag hängde inte i efteråt och kunskaperna föll i glömska. Nu, inför stundande stordåd, ville jag lära mig igen. Cilla och Anna hängde på, och vi bjöd in Heidi för en eftermiddag. Jag har aldrig träffat Heidi tidigare, men "lärt känna" henne och hennes stickning genom bloggvärlden. Eftersom jag sett att hon börjat på autumn rose så anade jag att hon kunde det här med fair isle. Och det kan hon. Det dröjde inte länge förrän vi fått upp nån slags rytm i "sticka med en färg i varje hand". Heidis positiva mantra: "Det är jätteenkelt!" Nu gäller det att fortsätta träna bara. Gissa om jag blev inspirerad av hennes autumn rose? Tack för en rolig och inspirerande eftermiddag!

6 kommentarer:

 1. Hej! nu finns nu garn butik på nätet
  www.lienesdesign.se

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det ser ut! Jag önskar att jag hade kunnat va med:( Men jag har fått gjort en hel shetland triangle som jag ska repa upp då den blev alldeles för liten. Sen har jag stickat en hel Red Rose som blev alldeles för stor...Suck- ingen bra stickhelg.

  SvaraRadera
 3. Det var en härlig kväll och det ska bli fantastiskt kul att följa ditt arbete med den vackra tröjan!

  SvaraRadera
 4. Hm... tror jag själv skulle behöva en uppfriskning, ja ;) Men, det får bli när man klarar det - eller något åt det hållet, kanske? :)
  Må så grankott...

  SvaraRadera
 5. Jag ser fram emot en massa tvåfärgat framöver.

  SvaraRadera
 6. Detta skulle jag också behöva! Får liksom inget flyt, samtidigt som det ser så enkelt ut när någon kan. Träffade på en stickande kvinna i somras, medan jag stod och pratade med henne stickade hon ett jätte komplicerat mönster, imponerande!

  SvaraRadera