söndag, augusti 24, 2008

Triumfens ögonblick

Jag är jätteglad idag, för jag har klarat min OS-stickning. Ca en timme innan slutceremonin drog igång fäste jag den sista tråden på min Back-to-school u-neck vest. Se mer om den här, på Stickamera:s OS-blogg.

Ännu gladare är jag för att jag nu bara har ett halvt kilo kvar tills jag är i mål på VV, kanske är jag redan i mål nu förresten.
Och: jag klarade mitt godisförbud! 8 feb till 8 aug åt jag inget godis alls. Sen när jag fick äta så mådde jag illa av det, jag hade liksom avgiftat mig. Så nu har jag godisförbud igen och äter bara på högtidsdagar. Typ födelsedagar, jul och påsk. Känns bra. Annars trillar jag nog dit igen och snaskar i tid och otid, och jag har verkligen mått mycket bättre utan.
Och vad var då mitt pris till mig själv? Jo: ett kit till den fantastiska Autumn Rose Pullover av Eunny Jang! Hurra! Nu ska här stickas fair isle. Jag tänker inte lyssna på den lilla elaka rösten i mitt huvud som säger att jag inte kan. Klart jag kan.

20 kommentarer:

 1. Visst, klart du kan.
  Lycka till =) och ha de så skoj.
  Eva

  SvaraRadera
 2. Stort jättegrattis! Och vadå inte kan- vi kan allt bara vi vill eller hur!! Färgerna på garnet ser underbara ut och västen är ju superfin! (fast allt klär ju en skönhet) Kram

  SvaraRadera
 3. Oj vad den blev fin! Spännande tröjprojekt! (Jag tycker också om utropstecken!!!)

  SvaraRadera
 4. Grattis till både OS-väst och vikt.! Klart du kan sticka Autumn Rose. Du är ju hur bra som helst!

  SvaraRadera
 5. Fin väst!
  Så duktig du är som klarat av ett sådant långt godisuppehåll.. vilket genast gör dig till min förebild! Från imorgon så är det no no till godis... jag startar mjukt med en vecka. Och kanske kan även jag få något av mig själv om jag lyckas precis som du har givit dig själv ett fint kit med garn/mönster som du visst fixar att sticka så det så!
  Klarar du så långt godisuppehåll så fixar du den stickningen också! Skall bli roligt att följa dina framsteg.

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg väst! Jag funderar på att sticka den och nu blev jag supersugen när jag såg din ursnygga!

  Vad spännande att följa din Autumn Rose. Den är så fin.

  Starkt gjort med nej-till-godis.

  SvaraRadera
 7. Den blev fiiiiiiiiiin! JÄTTEFIN! Och klart du kan - jag ser fram emot att se din venezia... Den kommer att bli SÅ FIN på dig!

  SvaraRadera
 8. Den är superfin...och västen också!
  Måste fråga...vart har du köpt kitet? Blir ju lite sugen, jag med :-)

  SvaraRadera
 9. Klart du kan! Barbro lärde ju oss på stickstämman när du var med.

  Mailar du mig din adress så ska jag skicka ett kompendium från stickstämman med posten. Jag har fått tag på de överblivna nu!

  Grattis till de båda målgångarna!

  Kram,
  Veronica

  SvaraRadera
 10. Grattis till - allt. Vasten ar jattefin, den nya trojan kommer att bli kanon (be den dar elakingen att dra at fanders...) och vikten... What to say. Kanske jag skulle utmana mig sjalv med godisforbjud ocksa. Behovs verkligen!!
  Grattis igen och lycka till med trojan. Ser fram emot att folja ditt arbete.

  SvaraRadera
 11. Grattis Mia, du är duktig!
  Ses snart!

  SvaraRadera
 12. Grattis till att vara vid mål eller nästan vid mål.När jag hade 2 ynka hg kvar inträffade det förargliga att det stod stilla en vecka.Det hade bara inträffat vid ett tillfälle förut under 8 månaders tid och så just då,förargligt.Men sen höll det under flera år,dock inte nu längre,måste ta tag i det igen nu.

  SvaraRadera
 13. Självklart fixar du denna! Du gjorde väl en Argyle eller vad den heter.Jag brukar ha en färg i vardera handen och jobbar som i tvåändstickning med högern. Busenkelt.!!!!

  SvaraRadera
 14. Tack för alla härliga kommentarer!
  Jag har idag tränat fairisle med hjälp av Barbros kompendium, det är inte görlätt men roligt och en utmaning.
  Catarina, jag köpte kitet på yarnandfiber.com (bra webbshop med stort sortiment, jag köpte mitt silk garden sock där också), det är från USA så jag var lite skraj att åka på tull. Men det gjorde jag inte, så det blev bra mycket billigare än att köpa från England. Med tull hade det nog varit hugget som stucket prismässigt, resonerade jag.

  SvaraRadera
 15. Grattis till färdigstickad väst och framförallt till viktnedgång! Vad duktig du är! Har själv slitit hos VV så jag vet vad det innebär. Numera tar jag tag i vikten med "Ät rätt, bränn fett". Kanonbra, rekomenderas! Jag är övertygad om att du fixar tröjan - du fixar ju så mycket annat.

  SvaraRadera
 16. Självklart kan du! Hoppas det blir en kul stickning också!

  Ha det så jättegott!

  SvaraRadera
 17. En så underbar väst - oerhört vacker!
  Ser så där naturnära ut både gällande kvalitet, färg, modell och "modell" som den sitter på och "klär"!
  Kram och kram igen!
  Margareta

  SvaraRadera