måndag, augusti 07, 2006

Fair Isle och spets

Efter en kväll med bad i Vänern i månskenet och nattliga Kool Aid-experiment var jag redo att ta mig an söndagens digra program!
Fair Isle-tekniken var vad jag laddat mest för innan kursen, och med liv och lust gav jag mig fasiken på att lära mig hålla garn i både höger och vänster hand och sticka samtidigt. Och... det gick väl i ultrarapid kan man säga. Varmt hade vi det på stickstämman, vädret var på sitt bästa humör även denna helg sommaren 2006, så man var väl inte helskärpt. Men nu har jag i alla fall fått ett hum om tekniken! Barbro hade satt ihop kit av shetlandsgarn för att sticka en liten väska, och det var en briljant idé- alldeles lagom storlek för att mäkta med som första-projekt.

Sista timmen ägnade vi åt att sticka spets. Även här pulsvärmare, i shetlandsgarn. Och värmen i kombination med 30 picoter som man plockar upp 60 maskor är med stickor 2 var ju... ganska jobbigt. Men roligt kom tillbaka så fort jag satt igång med mönstret- kul! Och jag kan absolut rekommendera piggelingrönt garn!

Så snabbt en helg drar förbi... det har varit väldigt lärorikt och otroligt inspirerande! Ett stort Tack till Barbro, som varit fantastiskt generös med sitt kunnande. Nästan gratis var det, och början av kursen, där vi möttes av ett välgjort häfte som jag kommer att ha stor nytta av som referens, och åtta fashionabla stickmarkörer var bara det värt mycket mer. Att sedan få ta det av hennes kunnande en hel helg var Lyx. Fler såna människor i vårt samhälle idag! Lika generös var Ulrika, som öppnade sitt hem för oss okända göteborgare- stort Tack även till dig!

2 kommentarer:

  1. Mmm, piggelin....:)
    Kul att helgen blev så lyckad! Ska bli kul att se pulsvärmarna när de är klara.

    SvaraRadera
  2. Ni verkar ha haft kul! Och när jag sett Barbros förberedelser på hemsidan så har jag ju förstått... Jag har gått miste om något.
    X 2, för jag var inte på Gotlands stämma heller...

    SvaraRadera