måndag, augusti 09, 2010

Dags att ge upp?

Hela tiden stöter jag på patrull med min Featherweight. Igår lossnade min älsklingssticka från vajern, helt plötsligt. Alla maskor ramlade av och jag fick plocka upp. Det är andra gången jag får plocka upp en hel radda tappade maskor från den här stickningen, och garnet är verkligen inte snällt utan alla misstag syns mkt tydligt- se bild. Dessutom insåg jag plötsligt att alla de flesta på Ravelry som stickat den här i samma garn har använt stickor 3,5. Jag har 4,5. Just nu funderar jag allvarligt på att repa upp hela tröjan och börja om. Men inte omedelbart, eftersom jag ju börjar på en annan kofta imorgon. Synpunkter?

Roligare saker: Jag har nu börjat om för tredje gången på min Molly Ringwald-tröja. Lade ner Drops-mönstret eftersom det kändes för tjejigt i den färgen, jag kommer aldrig att använda en sån. Sen gjorde jag den här, eget påhitt, med ribb under bysten. Blev för 90-tal. Nu blir det väldigt enkelt och slätstickat- men väldigt fint till slut också, hoppas jag. Ska bli en knapp överst i sprundet. Inspirerat mest av Textured tunic, men även av min grå tröja från förra året.
Och häromdagen gick jag in i en 10-kr-butik i Grebbestad. Då hittade jag ett budgetalternativ till skräddarvinkel, som jag kände blev lite väl dyrt för mina sömnadsäventyr.

Imorgon drar vi igång med Acorns! Häng på! Anna, tveka inte! Kal är Kul!

6 kommentarer:

 1. Motflyt med Featherweight... På bilden ser den fin ut, kanske ska du repa upp men vänta lite och se om du inte kan titta på den med nya ögon om ett tag?!
  Härlig färg i alla fall, så om du repar upp har du ett vackert garn att ha till något annat! :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med, färgen på garnet är underbar. Jag brukar också stoppa undan mina projekt som jag är tveksam till ett tag. När man får mera distans är det lättare att bestämma hur man ska göra.
  Lycka till med Acorn!

  SvaraRadera
 3. En Molly Ringwald tröja, en hyllning till 80 talet fast i en modern och snygg variant. Läckert!

  SvaraRadera
 4. Nej nu lider jag med dig. Det där med trasiga stickor är inte kul. Tur det inte var nått komplicerat mönster som skulle repas också.

  SvaraRadera
 5. Gör inget förhastat, men det bästa är ju att kunna använda det man gör med glädje. För stora plagg har jag alldeles för många av!Bättre att repa upp. Acorn var bland det vackraste jag har sett. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Stickar på Featherweight just nu med samma garn som du. När jag hade stickat en bit repade jag upp och bytte till stickor 3,5, jag tycker det blev mycket bättre. Trist att repa upp, men ännu tråkigare att lägga ned så mycket tid/arbete på ett projekt och inte känna sig riktigt nöjd. Lycka till!

  SvaraRadera