söndag, juli 18, 2010

I love ull

Jag har köpt garn! Underbart garn, från Görvik där vi just varit. Åh vad jag älskar de här garnerna. Och åh vad jag skulle vilja Sticka, jag blir galen på detta. Efter att jag hade skrivit mitt senaste inlägg vispade jag maräng för hand (att inte ha en elvisp= idioti, note to self: köp en och ta med nästa år) och räfsade lite gräs med mera- stickade fyra varv på min blå kofta. Det gjorde "susen" och jag fick ondare än någonsin i min rygg och nacke. Så nu är jag tillbaka på noll och börjar tänka att mina härliga uppnystade sommargarner kanske får vänta till nästa år.
Men jag har i alla fall varit kommandora och tvingat övriga familjen att idka lite handarbete när jag själv inte kan. Tove har tovat nya tofflor! Själv! Jag är världens stoltaste mor. Jag sydde på hjärtana, de är av nålfilt, med björntråd. Tofflorna är vita inuti, och tovade av ullen vi köpte hos Wålstedts förra året (skamligt, vi har inte rört den. Det är liksom i Jämtland man ska tova.) Min man tovade ett par till Vilja också, som bara ska fotograferas först, sen bloggar jag upp dem i krysset, dem också.

12 kommentarer:

 1. Ååååå, ser ut som friskyfrog-tofflor. Superfina!!

  SvaraRadera
 2. Mums, vilka vackra garner! :-D

  SvaraRadera
 3. Åå, stackars dej. Vilken plåga att frestas av läckra garner och inte få röra. Jag har låtit bli yogan i fem veckor nu för att se om min infammerade skinkmuskel vill läka, men inte då... (fast jag tror allt att du har det värre!).
  Tur att det är sommar :-)

  SvaraRadera
 4. Jag lider med dig, och jag förstår att abstinensen börjar bli svår. Hoppas att du blir bra snart!
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Först och främst - stackars dig!!! Sen- underbaraste tofflorna, jag förstår att du är stolt! Sist men inte minst så längtar jag efter mysiga stickstunder när du bivit av med det onda!

  SvaraRadera
 6. Fina garner.
  (Ang. din nacke; vet inte om det kan hjälpa dig men jag har en nerv i nacken/axeln som kommer ikläm o värker ibland o då har jag fått denna superlätta övning av min sjukgymnast - och det hjälper faktiskt; stå rakt upp, dra/tryck/sträck bak huvudet (inte neråt utan med ansiktet alldeles rakt framåt)så att du typ får världens dubbelhaka, gör detta sakta 10 ggr i följd. Gör denna övning gärna varje/varannan timme. På ngt märkligt sätt får den nervklämmet att lossa...

  Kanske kan det hjälpa. Att inte kunna sticka är ju bara för tråkigt. Sköt om dig!)

  SvaraRadera
 7. Kul att du vill vara med i min tävling. De där garnerna såg verkligen fina ut.

  SvaraRadera
 8. Lider med dig. Att inte kunna göra det man vill för att det gör ont är ju jättejobbigt.
  Superfint garn i alla fall. Och fina tofflor. Ja förstår att du är stolt.

  SvaraRadera
 9. ÅÅhh jag känner igen dina plågor - både kroppsliga och de andliga att inte kunna sticka eller annat på grund av den --baskade nacken/axlarna eller tennisarmbågen :( men allt går ju över får man hoppas. Det är dock inte roligt att vänta när suget sätter in - ALLS.

  SvaraRadera
 10. Stackare!! Hoppas på skitbra vård asap!

  Förstår din stolthet =)

  Kram

  SvaraRadera
 11. Tofflorna är fantastiskt charmiga! Jättefina!

  SvaraRadera