lördag, juli 10, 2010

VM-FO

Yes! Ett riktigt UFO som blivit ett FO och dessutom ett VM-FO! Den här koftan stickade jag delarna till för två år sen på min stickmaskin. Började montera, men det var ju otroligt segt eftersom maskorna är så små. Så den har legat i en tråkig plastpåse i det innersta hörnet i garnskåpet och varit glömd.

Men nu, till VM, har jag alltså dragit fram den, sytt ihop den och virkat en kant runt om (fasta maskor, stolpar, och fasta maskor igen- med lite hur som helst-avstånd för att bli lagom tight- jag gjorde om det fyra gånger). Jag är inte jättenöjd med monteringen, även den har jag gjort om flera gånger. Till slut insåg jag att det kommer helt enkelt inte att bli jämnt och jag kommer inte att ha den här koftan på mig om jag blir bjuden på Nobelmiddagen eller liknande. Det är lättare att kamouflera skönhetsfel med ullgarn... Men jag är ändå nöjd med den! Mitt första egna plagg från stickmaskinen! Woohoo!

Garnet är Jasmine från Kinna textil, ett enkelt bomullsgarn som funkade perfekt i stickmaskinen. Blir en bra sommarkofta. Mönstret är från boken ”The knitters handy book of sweater patterns” (tror jag den heter, tar det ur minnet nu). Man gör en provlapp, räknar ut stickfastheten och stickar utifrån en tabell, varje mönster finns för varje stickfasthet. Jag trodde inte den skulle passa när jag såg delarna, men det gör den ju- perfekt. (Jag tog bort några maskor mitt fram för att jag ville ha en mer öppen kofta.) Tyvärr rullar kanterna inåt, får se om det hjälper att pressa dem med strykjärn när jag kommer hem till civilisationen.

Vi är i Jämtland nu, och jag har ingen täckning på det mobila bredbandet. Skriver det här i ordbehandlingsprogrammet på datorn, ska klistra in det på bloggen när vi åker till Strömsund på lördag :) Vi har ingen TV heller, så jag har virkat kanten framför radion när Spanien mötte Tyskland.

Än så länge har jag inte varit i kontakt med min lokala garnleverantör här, men hoppas att det blir snart. Det är liksom roligare att köpa garn när man kan sticka, nu när jag har ont har garnbehovet nästan helt stannat av- konstig och ovan känsla.

Husmodern: Jag springer faktiskt- varannan till var tredje dag. Det hjälper lite mot det onda men inte helt. Igår sa en man att jag borde akta mig för björn, så jag kanske tar en paus. Vet inte om han menade allvar, men jag vågar inte chansa. Eller så tar jag med mig en springpartner och pratar högt hela tiden.

8 kommentarer:

 1. När jag jobbade i Jämtland i min ungdom åt vi björnkött till middag ibland. Egenskjuten på egen mark..

  SvaraRadera
 2. Hej Mia, du ser så semestervacker ut. Hoppas ni har det gott och att du inte har så ont. kom precis hem från Danmark. En dejlig vecka, och vi hann träna fyra dagar av sju. NU måste jag bara bita i det sura intervalläpplet för att få en högre normalfart. vad kul att vi ska mötas i midnattsbattlet. jag ska klå dej!!!

  SvaraRadera
 3. Du har lyckats med minst två saker: göra färdigt ett gammalt UFO (ser mycket skön ut och kanten var ju pricken över i) och återuppliva tiden före TVn (då var livet trevligare...)
  Ha en skön semester!

  SvaraRadera
 4. Fint! Och bilderna är härligt somriga!

  SvaraRadera
 5. Vilken sommarnäpen tröja. Den passar dig.
  /Ha en skön semsester!

  SvaraRadera
 6. Åh vad roligt att "se" dig igen =) Hoppas vi ses snart!


  Grattis till ditt UFO-FO!! Har du vm-bloggat? Jag har satt tid till onsdag 23.59. Hinner du inte så kan du meddela mig så lägger jag in dig. Och du, skulle du vilja vara kontrollant vid utlottningen? Är du hemma till helgen?

  /janette

  SvaraRadera
 7. Koftan är söt på dig Mia. Hoppas att ni inte äter nallebjörnar. Hörde att syrenerna blommade i Hede i förra veckan, kanske fick ni också en försommar i repris i norr?
  Kram från M

  SvaraRadera