onsdag, juli 23, 2008

Viljas solgula lejonklänning

Till min lilla lejonunge (jag har en stor också) har jag äntligen avslutat den här klänningen! Hon ska få den i present när hon fyller ett år, vilket är jättesnart och gör mig alldeles hänförd över tid och rum och sånt där. Stickad på maskin i ekologiskt bomullsgarn från Hannas garnrea (gul och grön), huskroken (röd) och regnbågen (orange). Knapparna från "stickfest i väst"-kitet kom synnerligen väl till pass. Mönster från en ark med babymönster från regnbågen som jag köpte på Syfestivalen i våras. Jag hade aldrig orkat med denna stickning för hand, massor av slätstickning med bomullsgarn på stickor 2,5. Tack och lov för stickmaskinen!

12 kommentarer:

 1. Underbar klänning på en söt tjej!

  SvaraRadera
 2. Undebar klänning på en underbart söt tjej!

  SvaraRadera
 3. Det var det sötaste jag sett på länge - både knodd och klänning.
  /Karin

  SvaraRadera
 4. Jättefin klänning på en jättego liten tjej!
  Maria

  SvaraRadera
 5. Mia så fin hon är! Kul med film också, du är ju så grymt modern baby! Kollat brevlådan eller dröjer det med leveransen med det vackra sockgarnet?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det finns inte mycket som slår ett barns första steg.Så vet man att det där trevande försvinner så fort,snart är det som de aldrig gjort annat än gått.Klänningen är jättefin,men den lilla damen kan nog bära upp precis vad som helst.

  SvaraRadera
 7. Så jättefint!

  SvaraRadera
 8. Ler åt filmen. Håller med "inger" att det är under så kort tid de går SÅ sött.
  Har själv en liten dotter (9 mån) o du får mig att sukta efter en stickmaskin. Vill oxå klä henne i stickade klänningar men orkar/hinner inte göra jobbet innan hon vuxit ur den.

  SvaraRadera
 9. Ohohoooo, vad söööt!!! Värsta gullot ju! Kram och glad sommar!

  SvaraRadera
 10. Nu har jag köpt mig en stickmaskin. Du fick mig att göra slag i saken, nu längtar jag tills den kommer hem så jag får sätta igång med lite större projekt. Jag kan väl komma till dig för tips o idéer?
  Tack för en trevlig blogg!

  SvaraRadera
 11. Vad fin klänningen blev på! Gulligt o tufft på samma gång.

  SvaraRadera
 12. Men en sådan lite gullis!

  SvaraRadera