onsdag, juli 23, 2008

Jämtlandsshopping

Om man håller hårt i slantarna på Jamtli (men när jag läste Stickigts inlägg igår ångrade jag mig lite) kan man istället bränna semesterpengar på loppisar och granngårdens egna garnproduktion. Jag går nästan aldrig på loppis, tycker det är skräpigt och jobbigt oftast, dessutom hittar jag aldrig nåt. Men i Jämtland är det nästan omöjligt att undvika, och jag gjorde verkligen fynd, så det var ju toppen: de här tre böckerna kostade 10 kr styck! "Machine knitting to suit your baby" kanske inte var en guldgruva, men vadå, 10 spänn... De andra två var ju desto härligare!

Granne med oss där vi bor finns det en gård där de har får och låter spinna eget garn hos Solkusten. Jag blev helt sjuk när jag klämde på den nya mjuka lammull/merino-blandningen hon fått till, men den får vänta till nästa år när jag jobbar igen och är lite rikare (hoppas jag). Det kändes i alla fall som 3-ply 100purewool ungefär. Men när hon langade fram sitt växtfärgade kunde jag inte motstå det, och köpte en ofärgad grå, en fantastisk krappröd och en helt galet ljuvlig indigoblå. Jag önskar att jag kunde visa garnerna irl för alla, de lyser verkligen! Får se vad det blir. Nu har de en del svartbruna får, ska bli väldigt spännande att se det garnet nästa år!

4 kommentarer:

 1. Garnerna ser verkligen härliga ut och vilket bokfynd du gjort.Helt i stil med när jag fick tag på Kaffe Fassetts stickbok för 25 kronor(den äldre av dem).

  SvaraRadera
 2. Vilka roliga fynd!

  SvaraRadera
 3. Snacka om loppis-klipp! Och vilka garner sen. De ser helt underbara ut. Har de berättat vad de vill bli ännu?

  SvaraRadera
 4. Mia - jag vill ha det blå garnet, hur får jag tag på det?
  Hälsningar från
  Margareta
  (dvs din faster)

  SvaraRadera