torsdag, maj 22, 2008

Slippery socks

Äntligen är de klara- jag tror jag lade upp för dem 1 april, och idag graftade jag tån och fäste trådarna. Fotosession på nystädad balkong, härligt! Jag tror jag får ta bort stenarna jag lagt så estetiskt utmed kanten, Vilja tycker att de är väldigt härliga att stoppa i munnen.
Fakta:
 • Mönstret är Slippery socks från knitty.com, skrivet av en tjej som går på high school. Imponerande! Jag är glad att jag gått kurs i flätstickning utan flätsticka, för det går ju betydligt fortare och smidigare utan. Sockan är dessutom aprils mönster i sockklubben. Jag vet inte om jag kommer att sticka majsockan, jag har ju iofs köpt garn till den, men nu är jag mer nyfiken på vad som kommer till juni. Det kommer nog upp när som helst.

 • Stickor 2, min favoriter i bambu från Prym. Tyvärr gick en av under arbetets gång, så jag fick använda en kortare sticka. Det gick fint, jag tänkte inte på det alls faktiskt. Sen stickade man också fot-delen med bara tre stickor.

 • Och garnet, Lorna's laces Shepherd sock, fg Douglas fir. Känns som det optimala garn/mönster-giftermålet faktiskt, jag är sjukt nöjd! Köpt hos garnkorgen.se. Ena härvan hade lite blått "spill", som löper som en fläckig spiral utmed hela sockan. Det tycker jag ökar handfärgat-känslan, så det är inget jag stör mig på. Det hade dock gärna fått vara lite likadant spill i andra härvan också.

Summering: Det här är mina finaste sockar hittills! Jag är jätteglad och oerhört nöjd med att de är klara. Dessutom är det ett av få par sockar då jag tagit in för tån i tid. Jag lyckas nästan alltid göra dem aningen för stora. Nu får de här vara måttstock framöver.

Mot nya djärva mål! Jag hade lovat min syster en lace ribbon i födelsedagspresent, när mönstret just kom ut på knitty. Nu har jag dock ångrat mig- jag började på den för ett tag sen och höll på att somna efter två varv. Och kom bort mig i mönstret direkt. Eftersom både Helena och Anna tycker den var så otroligt tråkig också, så har jag gruvat mig för hur jag ska göra. Och igår natt kom jag på det- Clapotis! Blev klarvaken och var tvungen att gå upp och börja på den. Undrar hur bred jag vågar göra den- jag har två härvor soft silk...

Sen en fråga: Jag har förstått att många stickbloggare och -läsare är duktiga på trädgårdar, växter och sånt. Jag är novis, och behöver massor av hjälp. Börjar med detta: ett stackars övervintrat olivträd bor på min balkong. Jag har tagit bort alla döda blad, så det finns hopp. Men han ser ju inte jätteglad ut. Vad ska jag göra?

16 kommentarer:

 1. Åhh, supersnygga! Och vilken supersnygg färg (jag har gått och spanat på just det garnet/färgen ganska länge).

  Kanske kommer jag igång med mina Slippery detta år, jag har ju redan köpt garn till dem.

  SvaraRadera
 2. Jag är dålig på medelhavsväxter men lite ny jord brukar de flesta plantor gilla. Dessutom skulle nog jag klippa lite i den, men som sagt jag är ingen expert. Testa odla.nu och sök i forumet - där brukar det finnas svar på det mesta. Lycka till och berätta gärna hur det går.

  PS. Sockarna blev jättesnygga. Förstår att de är favoriter.

  SvaraRadera
 3. Slipperysocks är nog mina favoriter också hittills i sock-klubben. Dina är superfina, jag älskar garnet.

  SvaraRadera
 4. Sockorna är jättefina.

  Hade du olivträdet inomhus under vintern? Eller på balkongen. Vi hade vårt inomhus när vi hade balkong. Då trivdes det inte alls utan tappade massor med blad. Det blev för varmt. Nu har vi möjlighet till ett förråd som är salt. Där får det stå hela vintern med sparsam vattning. Så nu trivs det hur bra som helst. Det blir inte en sådan skillnad i temperatur längre. Kom till och med blommor och oliver förra året. Fast de mognade inte tyvärr. Vi får se vad som händer i år. Har reedan sett knopp.

  SvaraRadera
 5. Jättefina sockor i en härlig färg!! Jag ratade majmönstret men jag kanske ska tänka om eftersom jag inte känner mig så road av junisokcorna.

  Må så gott!
  Boel

  SvaraRadera
 6. Vi har inte bytt jord eller klipp ner något så tyvärr vet jag inte hur man ska göra då. Men vi ska prova i höst och klippa vårt träd lite. Men jag tror ditt träd tar sig igen. vårt har alltid gjort det. Ta det bara lite lugnt. Hittade denna länken om beskärning:
  http://svt.se/svt/articles/5200-5299/5208/
  hoppas det hjälper lite

  SvaraRadera
 7. Jag diggar verkligen dina fina sockar. Kul att du känner dig så nöjd. Klart du ska få kolla i min tidning. Vi ses snart igen.
  kram Cilla

  SvaraRadera
 8. Jätte fina Mia! Hurgör du fläta utan hjälpsticka menar du? Jag har missat ngt. / Karin

  SvaraRadera
 9. Ursnygga sockar! Och härlig pose där du vilar och Vilja röjer runt.
  Själv dödar jag de flesta växter jag kommer i närheten av. Min mamma sprayade dock olivträdet hemma varje dag med ljummet vatten. Tänk medelhavsklimat - varmt, soligt och fuktigt...

  SvaraRadera
 10. Vad snabbt du fick dem färdiga! Himla tjusiga blev de. Längtar tills jag hittar rätt mönster till mina Douglasnystan.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hej, Jättesnygga sockar. Jag hoppade över dem för jag gillar inte flätstickning när man ska fippla på med en extra sticka. Så jag undrar också hur man flätstickar utan???

  SvaraRadera
 12. Förstår verkligen att du är belåten. Sockorna är sååå vackra och visst är det toppen att slippa extrastickan.

  SvaraRadera
 13. Gillar de där sockarna! Dock blir inte alltid flätor utan att använda extrasticka perfekta för mig ;) Jodå, jag jobbar på Barbros estniska(?) sockar än ;) Men, ngn gång ska väl de också bli klara, hihihi...
  Hm, tror på Agneta jag... Men, lite jord kanske inte gör något? Kolla rotsystemet, dvs lyft den ur krukan när den är torr... Spraya den kan blir rätt ok så den får fukt... Hm, kan man inte överleva dem utomhus väl inpackade nere hos er? Har för mig att de ställer dem på frigolit och packar in krukorna med det och säckväv och tidningpapper, mm i Stockholmsområdet... annat klimat än hos mig, trots samma nivå av landet... Men, ni har ju också kustklimat... Läs och lär som sagt var på Odla.nu. Själv har jag givit upp en trädgård, altanodling numera ;) Är man bortrest i några veckor på sommaren och ungar hemma enbart, nääää... då lever inte mycket när man är åter :P eller... så gräver vovven upp krukor mm, suck...
  Må så grankott...

  SvaraRadera
 14. Kanon sockar och harlig farg. Jag var som sagt lange tveksam till Slipper Socks, men jag ar sa glad att jag nu ar i full gang, de blir ju sa fina.
  Lycka till med oliverna.
  ... och det estetiskt konstnarliga kan vanta till Vilja hittat nagot nytt att satta tanderna i...
  Akhila

  SvaraRadera
 15. Snygga strumpor! Tror att du kommer att få nya favoritstickor snart, antar att du är på gång med Harmoy...Tänk att tiden går så fort, kidsen är som mätstickor på hur snabbt det rullar på. HOn ser så stor ut!

  SvaraRadera