måndag, oktober 22, 2007

i min stickkorg (en mardröm i UFO-land)

Jag rotade i min stickkorg, den korg som är tänkt att innehålla den stickning jag för närvarande håller på med... aargh! UFO-helvetet är bättre namn. Här finns en hel radda stackars nedknögglade alster som det är synd om, eftersom alla (nästan) förtjänar att bli klara! Ursäkta blixt-bilder.
Först ut är denna turkosa flox-topp till Jonna. En flopp, nu dessutom alldeles för liten till både henne och Tove. Får nog bli upprepat och omstickat... nästa år.

Det här är mitt "yngsta" ufo, thorn and thistle- el dyl namn- från IK. Stickas i Rowan Calmer men åkte ut i kylan när magen växte och bebisstickningarna tog över.
Nästa bild. Den finfina tröjan släppöver ska få en syster, stickad i vackert rostrött från Hedängens garn. Vad har hänt? In i värmen igen!
Provlappar finns det gott om i min stickkorg. Den här ska räkna ut masktätheten till en tröja som ska få fairisle- eller islandsok och stickas med hjälp av Elizabeth Zimmermann.
Den här slätstickade tröjbiten blev undanlagd enbart pga tråkspel. Ska bli en raglantröja ur boken "Stickverk" är det tänkt. Tröjan är fin, stickningen inte så kul.
Men det här är ju pinsamt! Finaste västen och den blir aldrig klar. Minns att jag tyckte jag fick ont i axlarna av halkig alpaca och halkiga drops-stickor. Men skam den som ger sig.
Den här däremot kommer nog aldrig att bli klar. Sjalidé med nästan inget garn. Kanske en restgarnssjal iofs, med olika slattar som blir över. Kan vara kul? Klar 2010 med lite tur.
Provlapp påbörjad till...? Ingen aning.
Pulsvärmare tror jag det här skulle bli. Längst ner i korgen.
Och sist men inte minst: Nästan färdiga pulsvärmare efter Barbros mönster från Stickstämman 2007 (EDIT: 2006 var det visst, tack Bim!). Det var dem jag letade efter och som fick mig att vända upp och ner på stickkorgen. De kom av sig när jag fick ont förra året. Men nu ska här stickas pulsvärmare!

7 kommentarer:

 1. *s*
  Tänker INTE leta i mina gömmor :0)
  Hrm, stickstämman 2007? Då föddes någon med vilja ;)
  Det ser mer ut som 2006, mina är bruna... dock ej blockade, hihihi...
  Kramis, ngn som var med 2006 OCH 2007, ej BB då inte... hehehe

  SvaraRadera
 2. Underbart inlägg, så roligt att se dina ufon!
  Plötsligt får jag själv inte alls så dåligt samvete...

  SvaraRadera
 3. Tänk att helt plötsligt upptäcker man vart alla sticknålar har tagit vägen. Det är så roligt att se andra som har det likadant som en själv.

  SvaraRadera
 4. Marie Dämbäck22 oktober 2007 20:40

  Du har väl Knitting Daily? Där pågår en undersökning om varför ett UFO blir ett UFO. Intressant faktiskt. 11% av alla 69.000 UFO´s i den undersökningen väntar bara på att blockas och monteras.

  SvaraRadera
 5. Ramlade in här i jakt på inspiration. Va härligt att se att det finns fler som jag. Det värsta problemet med mina ufo är att jag i jakt efter stickor har snott några ur ett ufo i tron att jag kommer ihåg vilket nummer det var på dom...

  SvaraRadera
 6. Det är alltid skönt att se att man inte är ensam om att ha en massa UFO'n liggandes i korgar och påsar.
  Jag har ingen aning om hur många som bor hos mej.

  SvaraRadera
 7. Man kan ju alltid texta en dödsruna och ställa ut korgen...

  TACK fö rmys och gemenskap, jag kom hem 17.55 och cyklade bums till jobbet, nu ska jag sova ikapp och maila dej länkar i morgon eller en annan dag!

  Kram!

  SvaraRadera