torsdag, oktober 12, 2006

gnäll

Jag har tidigare berättat om västen som jag påbörjat i dubbel alpaca. Såhär ser den ut just nu, bakstycket är klart och jag har börjat på kanten som ska gå runt om. Jag stickar den med drops rundstickor, och jag måste gnälla lite... glatta stickor och slipprigt garn, det är riktigt riktigt halkigt! Och nu har jag fått ont i axeln, jag spänner mig när jag stickar med det här garnet och de här stickorna. Trist, eftersom jag längtar efter västen. Jag har haft samma problem med de här hala stickorna innan, men glömmer. Nu vill jag inte byta stickor eftersom jag är rädd att det kommer att påverka stickfastheten, jag får väl vänta ut värken.
Idag har jag varit hemma med sjukt barn, så det hade ju varit perfekt att sticka. Men jag fick hålla tillgodo med nystmaskinen istället. Glad i hågen (nåja) drog jag fram några härvor som jag tänkt sticka med inom kort. Bland annat mitt entrådiga sjalgarn från Hedängen, som jag tänkt sticka en Släppöver med. Jag köpte garnet på Kronhusbodarnas julmarknad förra året, två härvor rödbrunt och en härva vårgrönt till en sjal. I alla fall, fram med garnvindan och nystmaskinen. Jösses. Härvorna var fruktansvärt trassliga. Det är väl bara att ha tålamod, tänkte jag. Men vad jag inte räknat med var att garnet var av riktigt, riktigt dålig kvalitet. Tunnt tunnt i början, sedan lite tjockare, men med tunna partier. Syns på bilden. Det gick av hela tiden nästan, 14 små nystan blev det av första härvan. Grr, vad arg jag var. Dottern blev bekymrad och frågade flera gånger om jag var arg på henne. Men det var jag ju inte, jag var arg på detta värdelösa garn som jag betalat för att få ta hem. Tog fram den andra härvan, den visade sig i alla fall ha bättre kvalitet, gick "bara" av en gång. Och det gröna också. Vad som i alla fall gjorde mig glatt överraskad var det som syns på bilden här bredvid- garnet har breda sjok av olika nyanser, det kommer att bli snyggt! Även om det jag stickar antagligen kommer att vara mycket skört. Grrr... gnäll.
De andra garnerna på bilden är Opal sockgarn, fg Hagebutte och Lornas laces Fisherman, fg Bittersweet. Inget att gnälla över där i alla fall!

4 kommentarer:

 1. Vad skönt att inte vara ensam... jag tittade på hennes härvor i julas på kronhuset och tyckte de verkade väl tunna m.m men ville inget säga för alla skrev så gott om Hedängen att jag tänkte att jag kanske hade fel ändå...

  Hoppas du ändå får gjort nåt fint med garnet:)

  SvaraRadera
 2. Mia, jag ska genast gå och nysta upp mina härvor och se hur de är. Har inte använt mina ännu, men jag tror att vi köpte ungefär samtidigt.
  Anna

  SvaraRadera
 3. Hej hopp,

  Jag har haft härvor som gått av en till två gånger i nystmaskin, men inte flertalet gånger. Så synd!
  Tycker definitivt Du skall ringa dem å säga det. Kan ha varit ett dåligt parti ifrån Kampes(verkar ha varit det för det är flera som klagat på vad de köpte på Kronhusbodarna, jag har ju köpt mina vid andra tillfällen ).

  Nyanserna beror på att de är färgade på ett ombree-garn - de sjalar jag gjort av hennes garn (flera färösjalar och en del möbiusar) blev ju hur kul som helst p g a den effekten.

  Hälsar Ingrid

  PS Jag har inte haft problem med hennes andra garner.....

  SvaraRadera
 4. Trist med axel-ont. Jag har försökt fortsätta med min kimonokofta från Norsk Strikkedesign, insett att jag inte kommer att kunna ha den till jul som jag tänkt och att jag kommer att bli invalid innan dess pga stretigt garn och hopplöst halkiga drops-stickor. Testa bambu istället, jag tror faktiskt att det är det absolut bästa stick-matrialet som finns. Kram!

  SvaraRadera