söndag, november 26, 2006

stickböcker

Även om jag inte stickat så mycket, har jag minsann inte legat på latsidan vad gäller shoppingen! Jag har redan visat en bild på min nya Elsebeth Lavold-bok, så den fick stanna i skåpet. Men här är en bild på annat nyinförskaffat.
Sticka av Nina Sagulin- helt okej, lite tråkigare än jag trodde.
Betydligt sinnligare är Stickverk av Birgitta Engardt. Helt min typ av bok, stimulerar kreativiteten utan krusiduller. Snygga enkla mönster och massor av inspiration.
Debbie Bliss Cashmere Collection köpte jag för att jag tyckte mönstren var fina. Men den blir nog en hyllvärmare, är jag rädd. Det tror jag dock inte att Sarah Dallas' bok Vintage knits blir. Ljuvliga mönster! Här hittar jag nog något som passar min Jaeger matchmaker merino i ljus lime, som ligger och skaver i stashen. Jag har läst mycket om boken, och sett andras fina stickningar, så den har funnits på önskelistan länge. Så fick jag tag i den billigt på ebay, och då slog jag till!
Efter Elsebeth Lavolds föreläsning gick jag hem och beställde "A history of hand knitting" av Richard Rutt. Man vill ju inte vara en historielös stickerska. Den kom alldeles nyss i brevlådan, och ska bli intressant att läsa!

1 kommentar:

  1. Herreguuuud, mamma Mia så härliga shoppingstunder du har haft! Vilka underbara böcker!

    SvaraRadera