söndag, november 26, 2006

löskrage i Silke Alpaca

Hej vad jag bloggar idag! Hoppas någon orkar läsa alla inläggen.
Här är en bild på min löskrage/fuskolle i Silke alpaca. Det blir nog ett alldeles perfekt plagg för mig just nu, stelnackad som jag ju trots allt fortfarande är.
Jag utgick från Drops mönster för Alpaca, men använde stickor 5 och började med 70 maskor istället. Annars gjorde jag precis som det står. Jag stickade den lite längre, ville ha en rejäl krage. Sen skippade jag de virkade detaljerna, de är fina men känns onödiga. Jag är en praktisk kvinna. Edit: Ida (och andra som är intresserade): tre nystan gick åt. Elisabeth har gjort en likadan, lite mindre, och hon gjorde bara av med två.

Elena undrade vilken färg jag valt till Equestrian Blazer (gårdagens inlägg). Det blir klatschigt gråbrunt, "Caviar". Jag tror det blir fint till den modellen.

Sen vill jag tipsa om Stat counter. Kul, om man någon gång skulle tvivla på att någon läser bloggen. Jag har under veckan haft läsare från bl a Tel Aviv, Kroatien och Chile! Välkomna, alla som hittar hit!

6 kommentarer:

 1. Jättefin och praktisk!
  Hur många nystan gick det åt? Blev väldigt sugen på att göra en sådan och det skulle ju ge mig en anledning till att få köpa garnet...

  SvaraRadera
 2. Mmm ... Caviar blir supersnajdigt till den där kavajjen!

  SvaraRadera
 3. Hej Ida! Tre nystan gick åt. Men om du kan tänka dig att ha en mindre krage räcker det med två!

  SvaraRadera
 4. Den ser skön ut! Jag har hittills lyckats gå förbi nystanen av silke alpacka, men det är bara en tidsfråga när jag trillar dit :-)

  SvaraRadera
 5. Snygg!

  Jag tror det gick 2½ till min ,det fanns iaf bara 1½ kvar till mössan... men det är många maskor sen! Det kanske var två nystan och så tog jag av det tredje för att virka kant? *glömsk* Jag ska nog blocka min, du har så fina kanter, min krullar sej lite. Men gosigt! Hoppas den hjälper dej i nacken!

  Jo, Johanna hoppas jag mycket av framöver. På onsdag får jag hennes julhäfte.

  Och tack vara dej har ju numera två st Phildarmagasin i min hand. Nu gäller det att klura på vad som står i beskrivningarna! ;-))) Jag kan få garnleverans till jul, så jag ska fundera nu och maila ner min önskelista.

  SvaraRadera
 6. Hej Mia!
  Jag tror Åsa har stickat den tröjan ur den norska boken. Hör med henne!!

  SvaraRadera