lördag, januari 28, 2017

krångel i stickhimlen

Håller på med ett par andra halvvantar i John Arbon nu, Helga från boken "Vantar för alla årstider". Jag har faktiskt inte stickat någonting från den än, fast jag tycker de flesta mönstren är jättefina! Måste bli ändring.
Tyvärr var det ett fel i mönstret som jag inte märkte förrän det var dags att göra tummarna. Jag letade efter info på Ravelry men hittade ingenting där, det enda jag märkte var att folk verkar ha stickat tummarna med vridna maskor vilket jag inte gjort. Så jag kontaktade Clara och fick svar direkt (Tack!) att de är ledsna för att den här delen fallit bort i publiceringen av boken. Errata finns här!
Jag tänker inte göra om tumkilen men nu vet jag i alla fall hur jag ska fortsätta, och jag vet var jag ska kolla innan jag stickar nästa modell från boken.

Jag älskar det här garnet! Men efter de här vantarna har jag inte mycket kvar av det. Och nu är det dags för Valldal-koftan.

Jag började förresten på Skarv tidigare i år, kom långt- har bara en ärm kvar. Men jag får inte ihop det. Ärmarna blir jättevida och mönstret ligger konstigt. Något har jag gjort fel men jag fattar inte vad. Hoppas kunna återkomma till den och berätta här om hur det går.

2 kommentarer:

  1. Det är jobbigt när det krånglar! Men bilden ser så fint ut så det blir kul att se det färdiga resultatet!

    SvaraRadera
  2. Visst är det tråkigt när det krånglar, har äntligen fått klart ett par vantar som jag haft en del svårigheter med, https://tygochgarn.wordpress.com/2017/01/28/toppen/
    så jag kan tänka mig hur du känner.
    Vad bra att du tipsade om erratan, har precis som du precis börjat med mina första vantar ur nämnda bok. Jag kollade errata-listan men de vantar jag valt fanns inte med och hitintills har allt gått bra så det är nog inga fel på Otto ... ;).

    SvaraRadera