lördag, januari 02, 2016

Decembers UFO, check!

Hurra! Jag är klar med den här västen som jag började på 2006 och som jag tyckt var asjobbig att både sticka och montera. Dessutom tog både det svarta och grå garnet slut, men tack vare snälla Kamilla och Inger i gruppen "en meter garn" fick jag deras restgarner och kunde göra klart den. Den är jätteskön och blir nog användbar, även om jag aldrig skulle råda någon att sticka något som ska monteras ganska omständligt- särskilt inte i grå och svart alpacka, för man ser ju ingenting när man syr i detta mörka luddiga.
Mönster och garn från Drops.
Liisa, här är ett alternativ till badrumsselfies: timerfunktion på mobilen :) Du kan fota dig själv med din telefon även i köksmiljö, som kanske har lite bättre ljus än badrummet.

Här är också en bild på min dotters mössa som jag stickade i två trådar Yabuc i mellandagarna. En enkel och användbar modell, the boyfriend hat från Purl soho. Fick dock minska 24 maskor i minsta storleken för att få den att passa med stickor 3.

Och här är ledtråd ett i mysterievant-KALen jag hängt på på Ravelry. Rolig stickning!

8 kommentarer:

 1. Så mycket fint du har fått gjort under 2015. Din Amanda är supersnygg och jag kanske måste lära mig att göra flätor... Något annat som jag borde bli bättre på är att ta hand om mina UFO, men det är ju så förbaskat kul tt starta nytt. Tjohoo!
  /Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Det är ju fantastiskt vad de hittar på för nymodigheter nuförtiden ;) mysig väst!

  SvaraRadera
 3. Västen blev väldigt fin och vad mycket fint du hann med 2015! Gott Nytt Kreativt År!

  SvaraRadera
 4. Hejsan, vilken fin blogg du har & vad mkt fint du gjort. Jag hade ledat ner Molly innan & den i på den i dag. ( har gjort halskanten) Såg även Sann Vän, gillar skarpt! Blev snopen att den va´på eng. när jag laddat ner den. Fanns den på Svenska? Jag blir så himla frustrerad av att följa eng. mönster, det låser sig för mig. Får försöka att få den översatt. Jag kommer att titta in fler ggr. God Fortsättning på allt ....

  SvaraRadera
 5. Det va´inte meningen att vara anonym... Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena,
   Kul att du vill sticka Molly :)
   True Friend är inte mitt mönster, det är en finsk designer (Veera Välimäki), och vad jag vet finns den bara på engelska.

   Radera
  2. Tack för svar, jag har förstått att det inte va´ditt mönster. Det ska nog lösa sig på ett eller annat sätt. / Lena

   Radera