onsdag, mars 26, 2014

Little spring hoodie

Vilja ville gärna ha en likadan kofta som jag hade, så jag mailade Suvi Simola och frågade om hon ville göra om mönstret på "Well water hoodie" till en barnmodell. Och det ville hon! Här är "Little spring hoodie", teststickad i Coast, tillfälligt garn hos Magasin duett.
Tyvärr har koftan fått domen "sticks" och går nu ett ovisst öde till mötes. Eller så testar jag en tvätt med mjukmedel. Det är en bomull/lammull-mix, och jag trodde verkligen inte att hon skulle tycka att den var sticksig. Suck.
Men visst blev den fin! Jag är nästan lite glad över att det ljuslila garnet tog slut och jag var tvungen att göra ärmsluten och ärmlapparna med mörkare lila.
Till stl 6 år gick det åt 6 nystan ljuslila och 10 gram av ett nystan mörklila. Stickor 3 och 2,5 i ärmresår och på ärmlapparna.

Jag kan verkligen Varmt rekommendera att sticka Suvi Simolas mönster! Jag har gjort en hel del av henne nu, och tycker hon är Bäst. Mönstren är tydliga med snygg, enkel layout, plaggen är användbara och alltid mycket välgjorda med det lilla extra, som icord- knäppningen här, ärmlapparna och huvan som stickas först av allt och fortsätter ner i oket och vidare.
Knapparna kommer från Magasin duett eller Bolla, osäker på när jag köpte dem. Valda av Vilja i alla fall, mycket fina!
Det var ingen glad tjej som blev fotad idag, så koftan får tala för sig själv ;)

2 kommentarer: