söndag, augusti 21, 2011

Ny stickning, nya knappar och tantfunderingar

Som vanligt när jag "måste" sticka något börjar jag på något nytt. Sjalkalen är rolig, men tröjlängtan blev övermäktig liksom lusten att sticka i mitt lyxiga Osprey från Loop. Så nu har en Leyfi påbörjats, mönster av duktiga Rosemary Hill från Interweave knits höstnummer 2010. (Tack Maria! :)) Rolig rolig stickning och härligt härligt garn! Kommer att bli en helt ljuvlig tröja, hoppas jag. Hoppas någon trevlig stickbutik tar hem det här garnet till Sverige, jag vill ha mer!
Något som känns väldigt sorgligt är att Bolla ska stänga. Jag åkte dit en snabbis i fredags och panikshoppade lite knappar, för jag trodde de skulle stänga redan till helgen. Men hon har öppet vecka 35 också. Läs på bloggen här. Bollas knappar är de vackraste som finns, dessutom är de vintage. De jag rafsade ihop här är ju bara helt ljuvliga, och det finns massor lika fina. Skinnknappar och fina plastknappar är det här.
Bolla har dessutom skitsnygga linnekläder som jag inte köper. På tal om det här med självdistans eller självbild och sådär som jag touchade härom inlägget. Jag är snart 41 och vill inte vara tantig. När jag var 25 handlade jag på Gudrun Sjödén och hade gärna linneklänningar utan särskilt mycket former. Nu känner jag mig som en kulturtant i såna kläder. På ett negativt sätt. Som de sa på radion i fredags, när de pratade om Elin Eks bok som jag vill ha, och om de nya unga wannabe-tanterna: när man är 25 år är det coolt med förkläde, bullbak, pelargoner och sånt. Är man medelålders blir det bara fel-tantigt.
Nu menar jag inte att jag avstår linnekläder, bullar etc- jag menar, jag har ju faktiskt en stickblogg. Bara det är ju helt supertantigt. Och 90% av mina krukväxter är pelargoner som härstammar från min mormors mor och säkert är ännu äldre. Men... äsch jag kan inte förklara. Någon som fattar?
Edit: Jag tycker alltså inte att linnekläder är fel-tantigt på alla över 25 år. Tvärtom.

7 kommentarer:

 1. Nääää jag tantar på och trivs så bra med det! Jag köper inte Uno för att jag tycker de är fula och formlösa. Men tantar på glatt!

  Apropå det, din pelargon blommar nu :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga knappar - och underbar kofta i underbar färg i inlägget nedan!
  Tror jag förstår vad du menar - fast jag såg mest ut som en ohipp nittonåring i provrummet på GudrunSjöden i somras ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har likadan "måste"-fobi, fast tvärtom :) När jag stickar tröjor (sällsynt) blir dessa så mycket "måste" för mig att jag "måste" börja på något annat, gärna en sjal :)

  Och jag förstår din tant-inställning, stickning och pelargoner är lagom tantigt för mig. Linnekläderna, som jag tycker är jättesnygga på vissa, kan jag börja med efter 50´, tror jag...

  SvaraRadera
 4. Mia! Nu tror jag nästan att jag dör - jag köpte ju en linneklännig på Bolla - dock inte från Uno... Och visst känner jag mig som en kulturtant i den men jag tänker att det passar bra bakom disken i en garnaffär :)
  Kraaaaam

  SvaraRadera
 5. JA, jag fattar och jag känner precis likadant!!! Men det kanske är vår årgång, jag blir också 41 i år... Och bara det att jag tänker på det retar mig... Att jag inte bara kan vara och ha det jag vill. Fast det är ju kluvet det där också, jag är ju trots allt glad över att jag har en inbyggd, vad det nu är, som ser till att jag inte blir löjlig. Just det där att framstå som löjlig är ganska viktigt att undvika, för mig...

  Och, shit, jag tror du drog igång något i mitt huvud där! ;-D

  Ha det gott/Blenda (som nog aldrig har kommenterat hos dig förrut, men som följt din blogg i 1,5 år)

  SvaraRadera
 6. Idag hörde jag ett resonemang om tanter på radion. Man sa att unga kvinnor inte tycks ha något emot att vara tanter, dem går ju på stickcafé och har kakbloggar. En del bär dessutom blommiga klänningar. Snart är det nog mera tantigt att inte vilja vara tant.

  SvaraRadera
 7. Intressanta tankar, det där om 25-åringarna som "trendtantar". Efter att nyss ha fyllt 50 (!) känns tantighet inte det minsta trendigt. Det absolut enda sköna med att bli gammal är man inte bryr sig så mkt om vad andra tycker längre, inser att man duger gott ändå. Men tant - nej fy, never.
  Ha det fint o skippa linneklädernam jag förstår dig precis!

  SvaraRadera