lördag, september 11, 2010

Älsklingsstickan är tillbaka!

Som jag skrev häromsistens så gick min favoritsticka av helt plötsligt. Jag kontaktade Holz&Stein, och de fixade den! Kom med posten igår, tillsammans med en fin penna. Jag älskar bra service :)
Jag har varit i Tyskland, Stuttgart närmare bestämt. Å vad jag hoppades att jag skulle kunna besöka Wollmeise-butiken, men det hanns inte med. Tröstade mig med en Rebecca på Frankfurts flygplats. (Fast jag behövde inte särskilt mycket tröst, för det var en jätterolig resa med fina människor och fantastisk musik- hurra!)
Annars har jag just nu bara transportsträckor på gång, inget roligt att visa upp från stickorna. Och jag missade att "posten" (min lokala spelbutik) stängde kl 15, så jag har inte hämtat ut mitt nya garn i klubben, men imorgon ska jag hänga på låset!

Just ja, har ni sett att Bloglines ska stänga? Hur ska jag nu prenumerera på bloggar? Jag har ju min blogglista, men den använder jag inte själv, den är mer till för att sticksurfare ska kunna klicka sig vidare. Och där ser man ju inte alla nya inlägg, bara det senaste. Vad gör ni andra bloggnördar nu? Finns det något som är likvärdigt? (Säkert flera som är bättre eftersom Bloglines lägger ner, men jag känner inte till dem...)

11 kommentarer:

 1. Jag använder Google träder. Eftersom Blogger är en del av google så hamnar även de i blogglistan där. Kanon! Jag har ju Gmail med så då har man allt samlat.

  Kul att du hade det bra i Tyskland. Wollmeise finns ju kvar! :)

  SvaraRadera
 2. Rebecca brukar ha fina mönster. Har inte köpte den på några år men kollar via ravelry ibland.

  Jag är också förvirrad när bloglines stänger ner. Jag har exporterat min blogglista men i tex bloglovin' som många verkar använda går det inte importera. Jag har mailat dem och frågat hur man ska göra. Sen hittade jag Google Reader precis som HandMade, och den verkar bra, OM man nu vänjer sig vid ett helt annat upplägg. Men de brukar ju säga att förändringar är till det bättre i slutänden. =) Vi får väl se.

  SvaraRadera
 3. Älskar Rebecca! Önskar jag kunde läsa tyska bara...

  SvaraRadera
 4. Åhhh, nu ska jag allt försöka hitta min trasiga sticka...
  Härligt att du har haft en fin resa!

  SvaraRadera
 5. Exportera din bloggar (längst under din blogglista) på Bloglines, spara på hårddisken, importera i tex. Google Reader (som jag använder till min blogg). Å så kör jag FeedDeamon på min dator, går att importera samma .opml-fil där.

  SvaraRadera
 6. Fick mail från Bloglovin' och de jobbar på att man ska kunna importera där också. Frågan är bara vad som är bäst.
  Har använt google reader idag även med ett tillägg MEN det är ju inte lika bra som bloglines. Undrar varför de lägger ner.

  SvaraRadera
 7. Jag använder mig av Bloglovin.com och är jättenöjd!

  SvaraRadera
 8. Jag använder ett tillägg till Firefox som heter Brief. Det är en rss-läsare, så man kan prenumerara på allt möjligt förutom bloggar. Man kan importera en .opml-fil med de bloggar man läser.

  //Karin

  SvaraRadera
 9. Jag har alltid använt min egen blogglista. Kram vi ses snart =)

  SvaraRadera
 10. Jag har alltid använt Google reader och tycker den är super.

  SvaraRadera
 11. hade faktiskt inte hört talas om bloglines. Själv gick jag över från google till bloglovin eftersom jag märkte att jag trivdes bättre med det.

  Lycka till:-)

  SvaraRadera