fredag, juli 31, 2009

På stickorna

Tack så jättemycket för fina kommentarer om min grå tröja i förra inlägget! Jätteglad blir jag! Den har använts flitigt senaste veckan och passar bra till väderleken- grått och regnigt. Idag har det dock varit växlande molnighet här och en hel del sol och blåsigt, så nu kan vi äntligen få tvätten torr.
Cilla, sjalarnas mästarinna, undrade vad jag stickar på, så för att hon inte ska behöva sväva i ovisshet längre vill jag visa upp sommarens wips:
Den snygga ponchonetten "summer edition", design Stickfrossa, är nästan klar, jag hoppas på lite sol snart så att jag blir brun och passar i denna grälla rosa nyans.
Sen stickar jag på en Weavers wool mini shawl i Rowan summer tweed som jag fick i födelsedagspresent, blandat med överbliven Silky tweed. Känns härligt och lyxigt, och jag tror jag var lite inspirerad av den stickningen när jag köpte en trasmatta på Bullarens marknad förra helgen.
Mattan är vävd av en otroligt charmig tant i Bullaren, jag blev så förälskad i henne att jag bara var tvungen att köpa en matta- även om jag hela tiden tänker att jag snart ska lära mig väva själv. Jag väntar bara på en inbjudan från en viss superwoman för att bli upplärd.
Jag har hittat två gamla tröjor här i stugan som jag tänker återvinna garnet på. Den här naturvita är en gammal favorit som ursprungligen var min systers. Den är från H&M och i 100% silke. Kanske är det det garnet som ska bli min Anhinga.
Den andra är en gammal pre-blogg favorit. Stickad i lovikka-garn, tjock varm, bautastor och- gräsligt monterad. Undrar om det inte blir en owls (Ravelry-länk) av den i vinter.

6 kommentarer:

 1. Tack för uppdateringen! Nu svävar jag inte längre.
  Mattan är ju grymt fin.
  Kul idé att repa upp och göra nytt- verkligen DoREdo.
  Själv vet jag inte vad jag ska sticka nu... så jag virkar mormorsrutor under tiden.
  kram f Sjalmästarinnan;)

  SvaraRadera
 2. Tack for berommet for mina Lakeside. Tyvarr rackte inte tva nystan Lornas laces, nar jag skulle borja med taminskningarna pa den andra socka fick jag borja pa det tredje nystanet. Men jag stickade den dubbla fallen upptill, om man skulle sticka en vanlig resar sa tror jag att det skulle racka. jag har storlek 37 och ganska korta ben. Kan verkligen rekommendera att sticka Lakeside, det var ett jatteroligt monster. Lycka till!

  Garnlinda

  SvaraRadera
 3. Ponchoneten blir verkligen superfin. Även jag har lagt upp till en men då i grönt. Har redan en i rött som jag bor i.

  SvaraRadera
 4. Hej Mia! Tack för fina kommentaren :). Det gick åt nästan 9 nystan till min kofta i majsgarn.

  SvaraRadera
 5. Så spännande att se den där ponchonetten klar!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina alster du har gjort! =o)

  SvaraRadera