söndag, september 21, 2008

Sunrise circle jacket

Så är sommarens projekt äntligen monterat och klart! Å vad segt det var att få till knapparna idag, jag har gjort om det säkert fyra gånger- alltså fäst om trådar och alltihopa fyra gånger. Som tur var köpte jag en extra knapp hos Knapp-Carlsson, och den använde jag till slut eftersom det drog i kanten på ett fult sätt med för få knappar. Nu tycker jag att den runda linjen syns. Hade egentligen velat ha knappar i en mer orange nyans för att ta upp det orangea i tweeden, men det fanns inte. De här får duga tills vidare.
Mönstret finns fortfarande att ladda ner gratis, här. Jag använde Elsebeth Lavolds Silky tweed i fg 003 som jag köpt på Ebay, det gick åt 8 nystan till stl 37", så jag har 2 nystan kvar (drygt). Underbart garn till detta projekt! (Om någon minns att jag startade en väst i detta garn så kan jag meddela att det var ursvårt att sticka flätor med garnet eftersom det delade sig hela tiden. Så det lade jag ner.) Stickor 4 gav perfekt stickfasthet.
Rolig stickning! Lite tjatigt att man verkligen måste räkna och ha koll på varenda varv i cirkel-delen, men det vägdes upp av den härliga garn- och stickupplevelsen. Trevligt välskräddat mönster med fållkanter runt överallt och väl uträknat på alla håll och kanter. Det enda jag fick korrigera var när knapparna skulle på, jag tror att originalgarnet som mönstret är skrivet för ger ett stadigare "tyg". Och så förlängde jag ärmarna till drygt största storleken, tog kanske i lite väl där men jag trivs. Jag tror den här koftan blir en favorit för lång tid framöver!

24 kommentarer:

 1. Åååh, den är jättefon! Vilken fin pasform och garnet är jättevackert. Jag gillar tweed-garner de får en så härlig känsla av liv när de är uppstickade.

  SvaraRadera
 2. Woo Hooo! Du är skitsnygg i den!

  SvaraRadera
 3. Wow, den är helt fantastiskt snygg!!!

  SvaraRadera
 4. Åh, den är underbar och passar dig perfekt. Härliga färg på garnet och supersnygga knappar!

  SvaraRadera
 5. Koftan blev ju bara såå fiin! Kul att ha en favvo i sin garderob.
  kram Cilla

  SvaraRadera
 6. Den var så läcker och du är så snygg i den.

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Vilken vacker kofta! tänk att man kan sticka så jämnt, det ser otroligt proffsigt ut!

  SvaraRadera
 8. Jackan sitter verkligen jättefint på dig! Och långa ärmar är bara härligt!

  SvaraRadera
 9. Vad läcker den är! Jättefin kofta!!

  SvaraRadera
 10. Håller med alla tidigare "talare", mycket snygg kofta med en perfekt passform. Den ser dessutom välgjord ut.

  SvaraRadera
 11. Jättefin jacka, förstår att de kommer att bli en favorit.
  Må så gott.
  Eva.

  SvaraRadera
 12. Så nedrans fin! Syns lång väg att det blir en favvo.
  Nu måste jag fjäska med min syster så att hon gör en fin kofta till mig. Måste fundera på taktik...
  /Karin

  SvaraRadera
 13. Den där har jag kollat på många gånger - men hittills inte hittat rätt garn. DET har DU gjort... Den där ÄR ju helt underbar!!! och ja, jag ÄR avis ;)
  Må så grankott...

  SvaraRadera
 14. Så helt underbar! Tack för länken till mönstret, du vet det är jakt på detta mönster på nätet. Jag mejlade till och med designern som sa att det är "unavaliable" men att det snart finns på hennes hemsida. Så tack snälla snälla.

  SvaraRadera
 15. Åh så snygg, galet snygg. Enkel design som verkligen gör att garnet framträder tydligt.

  Är det inte dåligt med knappar överlag i sverige? Jag tycker att det är jättesvårt att hitta passande knappar.

  SvaraRadera
 16. Den är ju bara såå snygg! (snyggt halsband me:) ) Jag är väldigt begränsad i datorvärlden för tillfället, e-posten strular. Mitt silketweed är tänkt att bli en februarikofta till Ella.
  Kram

  SvaraRadera
 17. Håller med övriga att du är jättesnygg i den och vilken fin passform!

  SvaraRadera
 18. Hej
  Verkligen snygg kofta. Vill gärna sticka kofta till mig med men har just för tillfället inte riktigt tålamod, det blir mest till Elsa!! Mönstret till Bebbie Bliss mössan är från boken "Härliga tröjor för barn" från 1998. Den finns i vart fall på Majornas bibliotek. Hittar du inte den så har jag mössmönstret om du vill ha det! Ha det gott!

  SvaraRadera
 19. Kan bara instämma i kören - den är supersnygg på dig! Kul!

  SvaraRadera
 20. Jättesnygg kofta! Knapparna blev bra!

  SvaraRadera
 21. Vilken snygg kofta!
  Underbar färg också.
  Jag har länkat till din sida från min. Hoppas det är ok?

  Allt gott - Ywonne

  SvaraRadera
 22. Vad kul att äntligen se en SNYGG version av denna kofta stickad IRL. Den är sååå snygg på mönsterbilden, men de flesta jag sett uppstickade har varit... eh... ja... inte så attraktiva.
  Nu blir jag åter sugen att sticka jackan -- och kommer nog att använda det garn du använt -- om det finns i någon färg jag vill ha vill säga..
  Jättefin jacka!
  (jag hittade din websida via Ravelry)
  Hälsar tricosa

  SvaraRadera