fredag, september 19, 2008

Veckans glädjeämnen (några av dem)

Äntligen! Idag kom Vogue knitting hem till mig. Jag köpte en prenumeration i somras, och har varit väldigt orolig för att ha blivit lurad eftersom den aldrig kom. Men idag kom den äntligen- hurra!
I onsdags fyllde jag år. Cilla, Anna och Helena kom hem till mig på kvällen för att sticka, tjöta och äta middag, och Cilla hade med sig sitt nya ex av tidningen. Jag bara snabbtittade i den, för jag var så avundsjuk att jag inte riktigt pallade. Men nu ska här göttas sig. Är det någon som vet om det är exakt samma som den amerikanska VK förutom att omslaget är annorlunda? Det vore intressant att veta- är det inte det tänker jag inte förlänga min prenumeration.

Dessutom två till hurra i brevlådan- nämligen Classic elite yarns Autumn 2 och Norah Gaughan collection volume 3, som jag beställt från snabba och bra amerikanska Yarnandfiber.com.
Kan inte låta bli att visa vad jag fått i födelsedagspresent! Leilas härliga bakbok, Margaretaskålar, plånboken och örhängena (nedan) från Hollyhawk (kvaliteten är riktigt riktigt fin). Ett presentkort att spela Badminton! Redan gjort, kan jag meddela- hur kul som helst. Det gör vi om snart.

Från min goa Stockholmsfaster kom tre härliga härvor Rowan summer tweed- ska bli spännande att testa det garnet.

Sen ljuvliga Viljafoton, fina stickningstillbehör, ett Lilla Stickfrossa-pocketbokfodral och det ljuvligaste Högform-halsband man kan tänka sig. Det är mina barns namn stämplat på varje hänge.

Någon som ser en tweedig kant av något nymonterat? Vad kan det vara tro? Jo, min sunrise circle jacket är klaaar! Jag har just köpt knappar till den, sen ska den bloggas i krysset (citat från min älsklings-sill).


Nu kan det få bli helg.

15 kommentarer:

 1. Grattis på din födelsedag! Åh vad spännande det ska bli att se din sunrise circle jacket ... det ser väldigt lovande ut!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig paketfrossa! Nästa gång ska ingen trist kvällskurs få hindra mig! Kram

  SvaraRadera
 3. Gulle dig! Snart ska här bloggas upp i krysset så det skriker om det. Jag måste fixa en fotograf. Nu har jag precis blockat min cirkelkofta...
  kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Grattis efterskott! Jag är på jakt efter sunrise koftemönstret... vet du hur jag får tag på det?

  SvaraRadera
 5. Här finns mönstret (lång länk): http://web.archive.org/web/20060312002251/www.interweave.com/knit/interweave_knits/pdf_files/SunriseCircleJacket.pdf

  SvaraRadera
 6. Grattis!
  Många fina paket var det :-)

  SvaraRadera
 7. Grattis!
  Många fina paket var det :-)

  SvaraRadera
 8. Grattis i efterskott! Ingen dålig paketskörd. Avundsjuk på Elite-boken...

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott! Hewrregud vilka fina presenter! lyckost du!

  SvaraRadera
 10. Halsbandet är underbart, du är skitsnygg i det! Tur att tidningarna kom,du hade nog fått kruppanfall om det dröjt längre!

  SvaraRadera
 11. Inga dåliga presenter!!! Och du har ett pocketfodral i den där härliga färgen dessutom!!! Gissa vem som har ett sådant högt på önskelistan? Lär nog få stå där länge, ingen har hittills förstått anledningen att äga ett - bara JAG ;) Dvs ingen inom familjen... och garn förstår de inte heller... och inte sticktidningar/böcker... Allt får man inhandla själv, hur det nu ska gå till? ;)
  Må så grankott... och du verkar verkligen ha haft en härlig dag med paketöppnande...

  SvaraRadera
 12. Det verkar ha varit en bra vecka med allt detta! Grattis! problemet med alla tidningarna är väl annars att man kommer i idékonflikt med sig själv om kommande projekt?

  SvaraRadera
 13. GRAAAAAAAATTIS. Härligt att fylla år och bli firad:D

  Jag har Leilas kokbok (tror det är "Sätt guldkant på vardagen"). Jag har testat nästan alla recept och alltid när man bjuder tycker folk att det är SJUKT gott. Inklusive jag själv. Kan tänka mig att bakboken är minst lika grym. Baka på mellan stickandet.

  Kram och grattis igen.

  SvaraRadera
 14. Enligt Ravelry är innehållet i VK precis detsamma i USA som här, det är bara pärmbilden som skiljer. Din sunrise jacket blev verkligen fin. Jag skulle gärna sticka den sjäv, men hur kortar man av den?

  SvaraRadera
 15. Tack för tipset om var jag kunde få tag på Classic Elite Yarn mönserboken!

  SvaraRadera