tisdag, juni 16, 2009

Sy-dag!

Tack för alla "krya-inte-på-dig"-hälsningar sen förra inlägget, känns härligt med så många smittade medmänniskor därute!
Idag har jag äntligen fått möjlighet att sitta ner och sy lite. Som vanligt blev det fel först men sen rätt, som med den röda klänningen jag tänkt sy sen i höstas. Den ekologiska bomullstrikån från Skroten i Kinna var inte så kul, när jag behövde sprätta blev det hål i tyget. Så det blev bara ett långt linne av tyget som blev kvar till slut. Iofs säkert väldigt användbart och bra, så jag är glad ändå. Ganska. (Ser ni någon bakom min hand?)
Sen sydde jag den här toppen på feeling, ganska lik min förra. Min äldsta dotter tycker det ser ut som blodstänk på tyget, det hade jag inte tänkt på. Vad tycker ni?
Petra, ditt tips om att använda dubbelnål när jag syr i trikå är guld värt! Snyggt och hållbart- tack!

4 kommentarer:

 1. Supersnygga!Så avis jag blir! Snart ska jag försöka "gräva" mig fram till mina symaskiner, är så sugen på att sy. Saknade er i lördags:( men tur för er att jag inte dök upp..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefina, särskilt den rödvita! Det röda får mig mest att tänka på kvistar, men det klart...blod...det får mig istället att tänka på DN som härom dagen skrev att skräck är trendigt och fint. Du är helt enkelt supertrendig!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag tänkte sy med dubbelnål, men det går inte så bra :-)
  Undertråden drar ihop övertrådarna.
  Hur gör man???
  Mycket tacksam för svar!
  mvh Jeanette

  SvaraRadera
 4. Jeanette! Fråga petrao!
  Jag gjorde bara som vanligt, en undertråd men två trådrullar som övertrådar förstås, du kan ta en vanlig undertrådsrulle bredvid den andra. Lycka till.

  SvaraRadera