torsdag, mars 26, 2009

Nutkin

Det här var en härlig stickning! Roligt mönster som snabbt memorerades, en för mig ny teknik på hälen och tån (korta varv), och egenfärgat sockgarn! Nu finns äggfärger på IcaMaxi, för er som inte testat det. Jag tycker absolut ni ska pröva, det är jättekul! Här är mitt inlägg om hur jag färgade just det här garnet.

Mönster: Nutkin, mars mönster i Stickameras sockklubb. Ändringar: Jag vände på diagrammet på sticka 2 och 4 för att få symmetri. Jag har läst på Ravelry att sockan snurrar sig mycket också i originalmönstret. Sen gjorde jag enkel 1x1-ribb överst på skaftet istället för vikt kant.

Garn: Ofärgad Opal, färgat med grön och gul påskägg-färg. (Här hittade jag ett kul kit man kan köpa från Tyskland! Jag köpte garnet av henne, men hon säljer visst inte just ofärgad Opal längre.)

Stickor: 2,5. De blev för små med 2:or så jag fick repa upp och göra om. Jag behövde inte göra mer ändringar än att gå upp en halv stickstorlek, nu sitter de fint på foten.

Okej, nu är det dags att ladda upp för Grötö! Jag ska vara med på allt! Ser fram emot att försvara min titel som långsammaste stickaren i Knitbattle till exempel- Hurra!

13 kommentarer:

 1. Så fina sockor och hoppasatt du fixade till kappans knappar babe! Ses morgon!

  SvaraRadera
 2. Jösses vad du är produktiv nu! Riktigt snygga sockor. Du och jag får väl slåss om att komma sist:)
  Längtar tills imorgon!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så fina dina Nutkin blev! Nu blev jag sugen på att ta tag i mina igen... :)

  SvaraRadera
 4. Vad fina de blev, jag hade lite bestämt att inte göra dem, men dina blev ju jätteläckra. Jag har inte varit med på Grötö tidigare, men jag tror att du har en utmanare till titeln här i alla fall om man måste sticka aviga maskor också... Vi ses, det här skall bli kul!

  SvaraRadera
 5. Så vackra dina Nutkin blev. Jag gav upp hälen och gör en vanlig, men du kan kanske visa tån på Grötö om jag kör fast igen.
  Tack för tipset om äggfärgerna i år ska jag förse mig.

  SvaraRadera
 6. du gjorde helt rätt i att vända diagrammet!

  sköna fina vårgröna!!!

  /J

  SvaraRadera
 7. Så fina de blev!
  Ha en trevlig helg :-)

  SvaraRadera
 8. Herregud vad snygga sockor! Jag blir helt knäckt över er alla som orkar göra så detaljrika strumpor! Mycket mycket fint!

  SvaraRadera
 9. Så fina sockorna blev!
  jag tycker att du ska sticka Swallowtail, för "snibbarna" är så fina på den.

  SvaraRadera
 10. Oh vad fina och gröna de blev dina nutkin, mina är nästan klara de med, kanske blir jag klar före April.

  SvaraRadera
 11. Jag som var på Maxi ikväll,inte tänkte jag på att titta efter några färger.Provade förra året med färger jag fick av allas vår Elisabet.Vi ses i morgon.

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt härlig färg till ett jättesnyggt mönster!

  Ha det så jättegott!

  SvaraRadera
 13. Jättefina sockor! Färgen och mönstret passar jättebra ihop!

  SvaraRadera