söndag, februari 22, 2009

Till en treåring

Idag ska vi fira min systerdotter Inez, tre år. Jag har blivit förvarnad att min present kanske inte alls kommer att användas eller ens provas. Chansen ökar dock dramatiskt om färgen på plagget är rosa. Inez är inte en lättflörtad dam, vilket naturligtvis hedrar henne. Jag har ansträngt mig! Hoppas kunna visa en bild på glad tjej sen. (Även om hon aldrig kommer att använda den så är jag ändå glad och nöjd, eftersom det är så roligt att sticka den här tröjan/västen.)
Mönster: February lady sweater (pdf). Jag gjorde lite färre maskor för att det skulle passa(12+9+24+9+13). Garn: Paris från Garnstudio som jag köpt på Hannas garn-rea förrförra året, plus lite härlig funfur som grädde på moset längst ner. Knapparna köpte jag för många år sen i garnaffären vid Mariaplan här i Göteborg, låg i en pysselpåse med allt möjligt roligt-att-ha-jox. Undrar om de säljer såna påsar fortfarande, det var en briljant idé. Stickor 4,5. I övrigt samma modifieringar som jag gjort de gånger jag tidigare stickat den här (version 1 och 2). Främsta skillnaden förutom att jag skippar ärmarna är att jag inte gjort knapphål utan virkat öglor på motsatta sidor, som på snygga Juliet. Jag funderar allvarligt på att göra en sån här till mig snart, den är så rolig att sticka!

12 kommentarer:

 1. Gud en sån gullig liten klänning. Jag tittade faktiskt igenom mönsterhäften häromdagen och hittade många söta saker för flickor från 60-talet. Intresserad?

  SvaraRadera
 2. Har inte blivit det tidigare men nu blev jag grymt sugen på en sådan i bomull. Jag hoppas verkligen på att Inez blir glad- det är inte alla som har en moster som stickar så fina egendesignade västar till en.
  Tack för senast- Du är en strålande stjärna!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Nu får vi fundera ut hur detta skall kunna ske? Kontakta mig på min mail.

  SvaraRadera
 4. Gratta i efterskott från mig!!!

  Tog hon på sig den?

  SvaraRadera
 5. Så fiin! Kram.

  Ordverifiering: chante - vilket ju passade särskilt bra för ett inlägg just på din blogg.

  SvaraRadera
 6. Oj vad fin den blev - och den knäppningen blir väldigt bra.

  SvaraRadera
 7. Hemkommen från kalas- hon hade den på sig i ca 2 sek. Så det var ju ett ganska gott betyg, haha.
  Men som tur var var den också lite stor, så hon får mogna i den.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag försökte lämna en kommentar nyss men tror inte att det fungerade - blir du överhopad av meddelanden nu ber jag om ursäkt!

  Jag skriver en uppsats om stickbloggar och skulle vilja ha din tillåtelse att din fina blogg är en av de jag studerar. Har du lust att maila mig så kan jag förklara lite närmare? Du når mig på hanna_jansson83@hotmail.com
  Hoppas att du hör av dig
  Varma hälsningar
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Så fin klänningen är! Hann du fota henne på 2 sekunder?

  SvaraRadera
 10. Å, den är ju jättefin! Hoppas att hin gillar den, men små prinsessor brukar tycka och vilja något helt annat än vad man själv tänkt sig:-)
  Ha det!/Sommarfröken

  SvaraRadera
 11. Anna- nej tyvärr :) Det var inget fotoläge då direkt. Typ aldrig med den ungen. Kanske nån gång in the future.

  SvaraRadera