torsdag, februari 22, 2007

Shoppingfrenzy

Idag har jag onekligen ökat på stashen... men är det rea så är det!

Här syns all min shopping- det är blålila Opal, till mina pomatomus, och Calmer i färgen Calm som jag köpt hos Britt. Hon har ju rea på allt Rowan, och det börjar ta slut nu så jag ville gärna testa Calmer. Antingen blir det en t-shirt eller nån topp från Interweave knits, som kom i brevlådan idag.

Resten är impulsshoppat idag! Sockgarnet i mitten är inte köpt på rea (det rosa/orange/lila Baby- och Hosegarnet från Løve). Jag gick nämligen till den lilla proppfulla garnbutiken Hannas garn idag, mest för att "kolla läget", men också för att se om det fanns billig akryl att träna maskinstickning på. Så fick jag syn på det fina sockgarnet, som jag tror kan passa till Jaywalker.

När jag sedan frågade efter billigt akrylgarn så berättade expediten att de hade en rea-butik tvärsöver torget, som skulle ha öppet tre dagar till. Jag försökte tygla min iver, betalade och halkade över torget i snömodden. Där fanns en liten butik full med reagarner och broderi-satser. Jag köpte några nystan akryl (vitt, rött) och lite babygarn som antingen blir provlappar i stickmaskinen eller nåt gulligt till kommande baby. Så Paris i gult och rosa, blir sommartoppar till barn eller mor. 10 kr/nystanet! Och en materialsats till ett par vantar i Elsebeth Lavolds design. Hon är ju faktiskt min idol. Antingen stickar jag dem själv eller säljer kittet på ebay och tjänar storkovan... (nej det orkar jag nog inte). Det fanns massor av annat värt att spendera pengar på, men det överlåter jag till er andra!

Idag kom, som sagt var, Interweave knits vårnummer. Ny layout, som inte fick mig att gå ner i brygga direkt... Mer lik Vogue knitting nu, med bilder på alla projekt först, och sedan mönster. Men otydligare. Jag vänjer mig nog. Har förnyat min prenumeration.

5 kommentarer:

 1. Hej Mia!
  Jag är helt imponerad över hur mkt du stickar. Jag trodde jag stickade mkt, men nej det har jag insett att så är ej fallet. Kul att läsa om dina garntankar och se vad du skapar.
  Jag är ganska sugen själv på att börja blogga. så kanske snart blir det så...
  Tack var allt läsande på blogar så ska jag gå på stickcafé i Sundsvall på onsdag.
  Jag följer gärna med dig nån gång när du ska gå på stickcafé här i stan.
  Ha det gott. Sticka lugnt!
  kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Hej Mia, en härlig shoppinghög! Ser att du har enfärgat sockgarn inköpt och det är som en startsignal, eller? Jag hittade ett annat så hiskeligt snyggt sockmönster (kolla in min blog)när jag skulle ta fram det till Pomatomusarna. Kan man ändra sig...eller?
  Så fina Toves sockar blev!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Mia, är du med på att byta eller vad säger du?
  En sak till...ska bli spännande att höra vad du tycker om Calmer, det är många som pratar om det garnet och gillar det. Tror att Strikk är på G att ta in det.
  Kram!

  SvaraRadera