torsdag, oktober 02, 2008

8-åring på grönbete

Mönster: february lady sweater (pdf).
Modifieringar: stickor 4,5 ger mindre stickfasthet=mindre storlek (jag stickade som stl XS). Jag gjorde ökningarna för den spetsstickade delen samtidigt som jag maskade av för ärmhålen och genom att plocka upp tråden mellan maskorna och sticka i bakre maskbågen (tror jag- i alla fall gjorde jag inte hål-ökningar). Inga ärmar, inga knapphål- istället gjorde jag virkade öglor för stora knappar, en på var sida.
Garn: T'ika bomullsgarn från Garnhärvan, fg Sky blue. En dröm att sticka med. Stickor 4,5 i ebenholz från Holz&Stein- lycka som vanligt.
Förutom att det är det första stickade alster jag gjort till barnen (min 10-åring har också en) som de faktiskt använder och glatt har på sig även i skolan så är den också snabbstickad. Det tog mig en vecka att göra den här, stickade till och från jobbet och några kvällar framför tv:n. Så ni som har barn i passande ålder- vad väntar ni på egentligen? ;)

6 kommentarer:

 1. Ja vad tusan väntar jag på egentligen - Frejas är ju nästan färdig och nu blev jag lite peppad med så fina bilder och allt!

  SvaraRadera
 2. Du är så otroligt produktiv! Jag fattar verkligen inte hur snabbt dina stickor går! Och sjukt snyggt blir det också.

  Och en annan sak du är bra på att producera verkar ju vara fina ungar. Hur vacker är inte din dotter? Så himla fin.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att du inser mitt lilla misstag - men det var ju tur för mig att du är en sån gó människa som hänger på ändå!!! Kram från Galun

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Plötsligt såg jag framför mig när Sillen och dina fina kids gjorde balettövningar vid hyllan, då skulle vi slitit fram kameran!
  Verkligen fin modell på henne!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad fin tröjan blev!!! Fast allt klär ju en sån skönhet... Ja, kanske det får bli en sån då efter pilsepiden:)

  SvaraRadera
 6. Jag väntar inte längre. Har börjat nysta summertweeden idag ska bara fästa trådarna i Pilsepiden först och virka klart nya vantar och ....

  SvaraRadera