fredag, januari 02, 2009

Ode to moss-stitch

Den här tröjan är inspirerad av ett Dropsmönster, men jag har inte tittat på det mönstret alls utan härmat instruktionerna på bloggen Canary knits. Hon kallar sin för "ode to Malabrigo". Min är ju stickad i fantastiska 100purewool 3-ply worsted (färgen heter Red apple), men jag kallar min för "Ode to moss-stitch" istället. Jag älskar verkligen mosstickning, och i det här garnet var det helt underbart.

Jag har gjort lite annorlunda än Canary knits gjorde, modellen är lite vidare eftersom jag ville ha en gosig kofta. Ärmarna är längre också. Stickad i "top-down-raglan-tekniken", helt raka delar efter oket var klart. Stickor 5. En hel härva till den stora underbara kragen gör mig lycklig! Gjorde av med drygt 6 härvor. Jag tycker alla borde få pröva att sticka med detta garn. Det är nog världens bästa. Köp! Men akta er för tullen, vi åkte på tull när vi köpte därifrån sist.

11 kommentarer:

 1. Vad snygg den är!

  Jag stickar just nu en SYlvi (jackan/kappan från vinternumret av Twist Collective) och jag har inte förrän nu insett att jag cokså älskar mosstickning! Så vackert. Så användbart. Så klassiskt. Så stretchigt. Kärlek.

  SvaraRadera
 2. Åh vilken mysig kofta! Den är tom snyggare än det ursprungliga drops-mönstret, som i sig är väldigt snyggt. Nu blir det svårt att välja vad jag ska sticka: din variant eller dropsvarianten...

  SvaraRadera
 3. Wow - superläcker kofta och vilken vacker färg!!!

  SvaraRadera
 4. Koftan är hur fin som helst och sjalen lika så. Härligt med så många inlägg!
  Cilla

  SvaraRadera
 5. Men åååh, vad du är GRYM!

  SvaraRadera
 6. Kanonsnygg kofta!! Gillar verkligen den gosiga kragen!

  SvaraRadera
 7. Gud vad fin den blev! Har ju liknande planer här, men endast 5 härvor av 100purewool (annan färg). Blir nog kortare ärmar och lite tajtare. Får se när jag väl börjar, när det nu blir ;)

  SvaraRadera
 8. Nedrans snygg!!! Blir sugen på att lära mig sticka igen när jag ser dina fina saker.

  SvaraRadera
 9. Den är såå snygg!!! Ikväll har jag färgat garn som kanske blir just en sån här. Men min blir grön.
  /Kram Efwa

  SvaraRadera