fredag, januari 02, 2009

Lila sjal och andra julklappar

I år köpte jag mina egna julklappar! I alla fall en del av dem. Två härvor lila Heavens hand hittade tomtemor i en reakorg på Strikk blev perfekta till "Annas axelvärmare"! Jag började sticka redan på julaftons kväll och är otroligt nöjd med den. Färgen känns helcrazy eftersom jag bestämt mig för att jag inte gillar lila, men jag har ändrat mig. Jag älskar den! (Färgen på översta bilden är mest naturtrogen.) Och Annas spetsmönster, som ju går igen på hennes muddar, är underbart att sticka. Mönster till sjalen kan köpas här.
De här två böckerna fick jag också i julklapp av mig själv. Helt fanastiska tycker jag, får återkomma om dem nån gång, men om man är lite nyfiken på top-down-raglan-tekniken tycker jag Custom knits är jättebra. Mycket kreativitetsinspirerande! Och Glam knits är en jättesnygg bok med fina modeller (mönstret till en vacker spetsstickad tunika finns gratis här). Tycker nog att Fitted knits (samma författare) har ännu mer i min smak, men den är värd att äga den här också.
På tal om Fitted knits så har jag dragit igång med textured tunic i Rowan felted tweed. Jag har fått ändra maskantalet för att det ska funka med garnet, och provar den ganska ofta vilket är lätt eftersom jag stickar med knitPRO och kan byta till två rundstickor då och då utan större besvär. (Ja, jag är omvänd. Harmony wood är underbara.) Är oerhört peppad än så länge över detta projekt! (Ursäkta fruktansvärd bild, mest för dokumentation.)

8 kommentarer:

 1. Wow! She´s back! Sjalen är så vacker så man blir andlös och koftan ska vi inte prata om - och jag vet ju dessutom hur fantastiskt mjuk den är! Kram

  SvaraRadera
 2. Färgen är underbar och du med. Blir glad av att du gillar mitt mönster!

  SvaraRadera
 3. sicka härliga inlägg som flytar på här :-) färgen är mycket finare på övre bilden, jag förstår att du gillar den!

  När jag letade heavens hand rea på strikk fanns bara trööökiga färger, men det gillar ju mannen så... ;-)

  och nu ser jag att jag nog klippt mig i samma frisyr som du :-) sticklikisar typ 8-)

  SvaraRadera
 4. Annas axelvärmare är ju jättesnygg och det är den lila färgen också...en av mina favoriter.

  SvaraRadera
 5. Oj vad mycket fint du stickat på sista tiden och vad roligt att du fått ny blogglust för din blogg behövs verkligen i stickbloggvärlden.

  Den röda koftan är super, super fin och axelvärmaren är helt fantastisk. Kul att se så mycket lyxigt garn i underbara färger, mycket inspirerande!

  SvaraRadera
 6. Väldigt fin sjal!!!!! Fantastisk färg )))

  SvaraRadera
 7. Åh, så mycket härligt du gjort sen jag var här sist! Det har tyvärr inte blivit så ofta som jag önskat den sista tiden. Axelvärmaren verkar underbar, koftan är helt fantastisk och Coblestonen blir jag bara mer och mer sugen på att göra också, när jag ser hur fin andra får den!

  Önskar dej en riktigt god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera