lördag, november 08, 2008

Vinn ett fårskinn

Det finns verkligen mycket tävlingar runt om på bloggarna just nu. Drefseryd gård har en grym- de lottar ut ett fårskinn! Just ett sånt där fint, grått som man vill ha hemma nu i gråa november. 1 december är sista dagen för att hänga på, kolla in tävlingen här.

2 kommentarer:

 1. Hej. Det var intressant med alpackagarnet...
  Vi har egna får, värmländska skogfår. De har olika färger och är väldigt trevliga. Men för att spinna fårull måste det vara 5 kilo av varje färg, vi klippte lamm i våras och jag kunde inte spinna själv. Men 5 kilo är mycket ull och jag vill ju ta vara på färgerna....
  Då köpte jag alpackaull från Skåne, fin och inte så dyr. I färger som jag tyckte låg närmast lammens. Fyra färger. Av alpackaull räcker det med 1 kg för att spinna, den blandas då med fårull vilket vi hade själva. Garnet har kommit tillbaka och det blev bra. Men garnet som är enbart av våra får, spunnet på samma ställe, är mera garn, mera styrsel. Och färgerna är fler, 5 färger har jag sorterat till.
  Nu spinner jag lite själv, jättekul.
  Jag har suktat och önskat köpa alpackor, de är vackra, har "toaletter" och lanolinfri ull, mycket mjuk. Så fick vi tillfälle att titta på dem, live, i somras. Det var jätteroligt, men vi fann att våra Värmlänningar är väldigt mycket alpackor för att vara får, så nu är det färdigsuktat!
  Leve den svenska ullen!

  SvaraRadera