söndag, oktober 26, 2008

Muddfrossa!

De här blir som ett gift, svåra att lägga ifrån sig. Dessutom lärde jag mig helt otippat mönstret utantill, så det gick snabbt att sticka! Mönstret på Annas fina muddar finns här. De gråblå är stickade i Zitron Ecco och de röda i Debbie Bliss Baby Cashmerino. Härliga garner bägge två! Ecco är lite tjockare och fluffigare, hoppas det inte nopprar sig för mycket. Det är 100% merino i det.
Stickor 3- Suzannes i ebenholz.
(Jag tycker Suzannes och Knitpicks är ungefär likvärdiga nu- Suzannes största fel är den osmidiga övergången mellan stickan och vajern och att vajern är av stum plast. Knitpicks har tråkigare träfeeling och är för spetsiga för min smak. Champion är och förblir Holz&Stein :))

9 kommentarer:

 1. Jag har nog haft tur för mina susanne i svart ebenholz har en övergång som är perfekt:)

  SvaraRadera
 2. Tjusigt värre! Mycket fina muddar tycker jag.
  Tack för tipset om olika stickor! Det är inte lätt att veta innan man har provat olika fabrikat.

  SvaraRadera
 3. Ebenholtz är absolut det bästa materialet på stickor, jag håller med! Just spetsarna på Harmony är något jag älskar och det att man kan skruva, ändra och alltid har det man behöver. Gillar också att de är hårdare än tex bambu när man stickar med tunna stickor. Erkänner också härmed at jag inte ens testat de där Holz&Stein jag också har... pinsamt, nu ska det bli! Sedan kanske vi får göra ett gemensamt litet klickeliklick (från Petras tovelitov) inför julens klappar. Vi kan ju alltid köpa till varandra! Ha ha! Roligt att du använder mitt mönster baby!

  SvaraRadera
 4. Muddar går aldrig att få nog av... Fin modell på dina, jag har stickat något liknande en gång.

  J.

  SvaraRadera
 5. Så fina! Vill också göra. Intressant diskussion om olika stickor, var hittar man Holz&Stein?

  SvaraRadera
 6. "Lånar" mönstret på direkten och tackar på förhand!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte gjort några sådana själv, men har fått ett par rosa av Anna i present! De är underbara!

  SvaraRadera