fredag, oktober 31, 2008

Höstlovstripp

Igår åkte jag bil genom snöstorm med sommardäck. Rekommenderas ej. Men det gick bra, så nu är jag hemma och kan berätta om en i övrigt härlig resa! Har varit och hälsat på släkt och vänner på östkusten.
Först var vi i Uppsala. Jag lånade en cykel och pinnade iväg till min svägerskas systers ganska nyöppnade barnklädesbutik, Hanazacka. Rekommenderas varmt! Fint sortiment och trevlig personal :) Dessutom webbutik. Efter det ett obligatoriskt besök på Yll o Tyll, där jag hittade världens vackraste garn: Colinette Jitterbug i färgen October afternoon. Jag som inte är så förtjust i melerade sockor. Men jag blev så kär i härvan att den bara måste bli min. Har tagit fram den flera gånger under resan bara för att titta och beundra!
Vidare till Stockholm. Där gick jag bl a en promenad med Vilja i Rosendals trädgård och fick en glädjedos med dofter och färger! Kolla det här fältet med olika sorters kål och några orangea blommor. Så otroligt fint!

Stickade ett par muddar till i bilen. De här är gjorda i fantastiska Grace från Louisa Harding. Köpt på KarMa. Måste ha mer, de här är redan bortskänkta men garnet och mönstret kändes otroligt lyxiga tillsammans. Garnet räckte precis. Mönstret är gjort av Nina Sagulin för SiV våren-08. Stickor 3.

Sista stoppet på resan var min barndomsstad Norrköping. Den stan har verkligen ryckt upp sig. Jag älskar att gå och ströva i industrilandskapet och museerna är fantastiska! På Stadsmuseet gjorde mina stora tjejer och min man smycken och bakade kakor i Grå huset, och jag och Vilja (sovandes) kollade in en underbar liten smyckesutställning där kvinnliga silversmeder gjort smycken till starka kvinnor de inspirerats av.
På Stadsmuseet har de också Maratonstickning på torsdagskvällar, såg jag i entrén. Synd att jag inte bor kvar. Men kanske någon som läser detta har vägarna förbi!
Kan också rekommendera Pias Botaniska, blomsteraffären i Sista supen-huset (är det väl?). Jättefina blomsterarrangemang såhär till allhelgona hade hon.
Så kan jag tala om att jag hade tänkt göra färdigt mina Retro Rib Socktoberfest-sockar på resan. Men en av mina strumpstickor ligger troligtvis på parkeringsplatsen vid McDonalds i Mariestad. I alla fall så är den borta. Sockorna får bli novembersockar istället. Idag ska jag göra annat ;)

12 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en fin resa.
  (Stockholm o Rosendals står på min lista över "att-göra"-saker när ryggen blivit frisk.)
  Visst är det underbart att sticka i bilen under resa?

  SvaraRadera
 2. HEj Mia,
  jag hamnade här av en stickfeber och är en nybörjare på området (dessutom).Försöker roa mig med höstmyset i Norrköping, såg att du hade haft vägarna förbi...
  Jag har fått tips om mönster på garnstudio.com
  men begriper inte alla beskrivningar...

  Undrar om du vet en enklare beskrivning på hur man ökar på en mask i höger samtidigt som det minskar på vänstersidag?
  (stickar en babymössa till min son).

  Vore tacksam för ditt svar!
  kramar,

  SvaraRadera
 3. Härlig hösttripp du varit på, men fy för snö och halka!
  Och färgen oktober afternoon - fint namn och underbara färger!!

  SvaraRadera
 4. Vilken fullspäckad men härlig dag du verkar ha haft!

  SvaraRadera
 5. Stickar oxå alltid i bilen...helt legitim sysselsättning för då kan man ju inte göra nåt annat nyttigt!

  SvaraRadera
 6. Susanne, det tog inte en dag :) Ser att det verkar så när man läser. Nej, det tog fyra dagar men de var väl så fullspäckade!

  SvaraRadera
 7. Garnhärvan lockar till lite klickeliklick! Muddarna grymma precis som du, vilken härlig fredag vi haft! Jag ska drömma om att sticka med trådar på båda händerna och snygga baksidor!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker du ska rama in garnet, helt ärligt. Ikea har ramar som är som en tittlåda. Gärna med ett borrat hål så du kan sticka in ett finger och känna på det vackra garnet. Det är ett typiskt vackerihärvangarn. Tack för igår & lycka till med fair iland.
  kram Cilla

  SvaraRadera
 9. Underbart garn! Verkar som om Stockholmstrippen blev härlig - och jag hörde att du hade fått tag i "mitt" nystan! Kram

  SvaraRadera
 10. Vilket underbart garn! Det är verkligen en färgblandning att bli glad av, perfekt för novembermörkret.

  SvaraRadera
 11. Vilken fantastiskt fin bild från Rosendahl! Den kan man leva på länge. Kul med garner och stickning och hela kitet.

  SvaraRadera