torsdag, juni 12, 2008

Lyckad färgning och garnshopping

Igår hade Cilla och jag ännu en rolig dag bland ättiks-ånga och färgexperiment. Jag är verkligen hooked på detta, det är så kul!

Det ljusröda är Camelia från Garnstudio, svårt att färga eftersom superwash verkligen suger färg snabbt- fick lägga på färg tre gånger och det är ändå lite väl flammigt för min smak. Men det får inte bli mörkare nu, så jag nöjer mig. Färgen heter "jordgubbssaft" (det är roligt att hitta på namn till sina garner!) och ska bli en kofta till Vilja- hoppas flätmönstret inte drunknar i flammigheten.
Mörkare rött i sjalgarnet, ännu en Naturgarn-härva som jag färgade. Jag trodde det blev mörkare när jag färgade det, nu är det ju ganska likt jordgubbsgarnet. Men mörkare. Det får ett namn en annan gång tror jag, när jag har känt in det lite mer.
Och sen det gröna, som jag är så himla glad för och nöjd med! Det var lite läskigt, eftersom garnet är speciellt, se det här gamla inlägget- jag har köpt det i en by i Jämtland där vi är på somrarna. Började på en tröja som bara fått ligga, och jag har väl känt att jag inte riktigt gick igång på naturfår-vit helt enkelt. Så jag chansade, och det blev verkligen som jag ville! Hurra! Så den får heta "Görviksgrön".

Idag hämtade jag ut en beställning från Garnhärvan, med T'ika i färgen "Indigo purple". Det ser mer blått ut både på hemsidan och på min bild än vad det är i verkligheten, det är ganska lila i verkligheten. Och lila är ju inte min älsklingsfärg. Men min äldsta dotter blev eld och lågor och beställde en poncho på studs! Och eftersom jag är en god mor sa jag genast ja. (Och så har jag sett väldigt snygga virkade alster som inspirerat mig dessutom.)
EM-stickningen förresten- Lottie-sjalen var för svår, jag satt framför tv:n första dagen och slet, såg knappt något av matcherna. Så nu lutar det åt en icarus av det garnet, eller så väntar jag lite. Jag har en hel del ufon att roa mig med framför matcherna, och förstås Clapotis i soft silk, som snart är klar!

5 kommentarer:

 1. Stickar också Lottie och det är verkligen ingen tv-stickning. Hur jag än försöker så får jag inte in mönstret i huvudet, trots att det bara är fyra varv. Men fin blir den så ge inte upp!

  SvaraRadera
 2. Det gröna ser helt fantastiskt ut! Vilken färg! Ponchon är lätt och snabb att göra, en perfekt tv-virkning. Troligen passar en av godisvirknålarna.

  SvaraRadera
 3. Beundrar alla som kan sticka och se på tv samtidigt, men jag stickar på mellan matcherna:)

  SvaraRadera
 4. Oj, den lilla tröjan där är ju helt underbar!!! Hm, undrar om man hittar fram till garn och stickor där, hm... Vet nog någon som skulle bli glad för en sådan... och tid har jag på mig, hihihi...
  Må så grankott... ngn som är lite avis på allt garnfärgandet! ;)

  SvaraRadera
 5. Ser riktigt roligt ut att färga garn, oc resultatet ser fint ut. Nu när jag har sommarlov och all tid i världen måste jag oxå ta och färga lite garn någon dag. (Jag har ju fortfarande kvar påskpresenten jag vann av dig)

  //Jenny

  SvaraRadera