onsdag, augusti 09, 2006

shopping!

Jo såklart har jag shoppat garn även denna sommar! Förutom Jamiesons shetlandsgarn som kunde beskådas i ett av mina inlägg om sticksymposiet på Hammarö finns detta numera i stashen!
Och vad ska jag börja med... jag tar det i kronologisk ordning.
Ingrid, vars blogg jag nu har länkat till i nya länklistan till höger, sätter ofta igång samköp av garn. Och när erbjudandet kom att köpa Lorna's laces tog nyfikenheten över och jag beställde en härva lion and lamb. Svindyrt blev det. Inte värt det, tror jag. Jag tänker inte skriva vad jag gav för min iofs snygga och fantastiskt mjuk-sköna härva, men tänk glamour. Hoppas det räcker till den one skein wonder jag planerat.
Under Lorna's laces-garnet på bilden syns något litet grått. Det är tottspunnet garn som jag fått av Ingrid- jag såg nämligen sånt på Strikk och tyckte det var jättefräckt. Vi pratade om det på ett stickcafé i början av sommaren, och då fick jag höra att priset var alldeles hutlöst och att Ingrid inte trodde att det var så svårt att spinna. Och just det här garnet har hon alltså spunnit själv- det ramlade ur kuvertet med Lornas laces-garnet i, när jag hämtat ut det på posten! Tack, du är en ängel! Det kommer snart att bli en fashionabel höstsjal.
Det blå och naturvita garnet är sommarens absoluta garnhöjdpunkt. Från fåren som bräker utanför mitt sovrumsfönster i den lilla byn i Jämtland där vi alltid spenderar några sommarveckor kommer ullen som blivit detta garn! Spunnet hos Solkusten. Otroligt mysigt och mjukt är det! Hurra!
De här två tidningarna har landat i min brevlåda- Vogue kom förra veckan och idag kom Interweave knits. Båda späckade med inspiration- omslagströjan på Interweave knits ska jag sticka! När jag tränat klart på min FairIsle-väska alltså...

4 kommentarer:

 1. Finns det bilder på fair isle väskan??

  Fina färger på garnet! Vilken häftig upplevelse att inte bara veta var ullen kommer ifrån, utan också att du faktiskt har en relation till den platsen:-)

  Vad skall det bli?

  SvaraRadera
 2. Vilken är roligast, IK eller Vogue? Funderar på om jag ska skaffa mig en prenumeration på Vogue Knitting ändå...

  SvaraRadera
 3. Åh, du köpte Lorna Lace du, hm... jag stod över jag... tar det senare, om det blir något mer tillfälle...
  Hm, den där IK har jag försökt att beställa och inte fått ett enda nummer av än, :(. Får nog snart kolla upp det, för att se vad som har hänt med den... Beställde under sommartiden, och hade hoppats att få sommarens nummer, suck. Jag ville ha flera av de mönstren som var i den nämligen... så vem kan tänkas vara besviken??? :(
  Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... kramis, och tack för senast som sagt var... ... ...
  http://sjoebacka.hotserv.dk

  SvaraRadera
 4. hej, jag har ett mönster på en sjal stickad i bomullsgarn, hör av dej om du vill ha det

  SvaraRadera