tisdag, augusti 15, 2006

Det är skillnad på stickning och stickning

Oftast stickar jag bara för att det är så... skönt. Vackra färger och mjuka härliga garnkvaliteter. Och för att lära mig mer om hantverket stickar jag spets och fairisleväskor mm...
Men sen kommer Nyttan in i bilden, eller "Jag har en kompis som har fått en bebis och jag har fyra härvor gammalt bomullsgarn som inte gör någon glad. Alltså bör jag sticka en tröja till bebisen." Så det började jag med i fredags. Garnet är vad som blev över från ett Tradera-fynd; jag stickade Nothin' but a t-shirt med det. Alltså en ren funktionell stickning med ett funktionellt garn. Därmed inte sagt att det inte är kul eller fint- men det är inte "sticknjutning".
Och här är lite mera nyttostickning- eller whoamIkidding det är klart att jag tycket det är kul att köpa garn, så när jag snubblade över ett schysst mönster på små flicktoppar så beställde jag raskt garn från Vartofta. Blir bra tv-stickning i sensommarkvällen.
Det vackert gröna, tunna bomullsgarnet är en present från svärmor. Jag hoppas att det ska bli en skön somrig sjal så småningom!
Just ja- Fi frågade vilken som är bäst- IK eller Vogue. Jag tycker de är exakt lika bra- eller jag kan inte bestämma mig. Var jag tvungen att välja skulle jag nog välja IK eftersom jag tycker att den har mer att läsa, men jag gillar verkligen mönstren i Vogue. Så jag tror man får gå på feeling, eller köpa lösnummer först för att göra sig en uppfattning.
Och Heidi undrar om det finns bilder på fair-isle-väskan. Tyvärr är den inte särskilt klar än... Men Barbro har en på sin hemsida.

3 kommentarer:

 1. Pip!
  Ja, ibland kan man bli lite inspirerad av er som har polare som ska ha barn, eller få barn... Det ser så kul ut att sticka babykläder nämligen, ;). Och fort går det, tom...
  Det där turkosa o blå såg ju häftigt ut... Och det ska bli spännande att se vad du kommer att göra av den gröna härvan... ;)
  Hrm, själv har man mer eller mindre dåligt för sin fair-isle-väska... Men, trots att man har det, så ligger den där och väntar på mig så snällt i sin lilla påse, ;). Då har man något kul att göra då, när det är tid över till den... hihihi...
  Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... kramis, hon som saknar den 12e som startsida i bloggen... alla härliga bilder att drömma sig åter till... ;)
  http://sjoebacka.hotserv.dk

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen! Jag har redan en prenumeration på IK på gång, så vi får se om jag kan hålla mig från att göra likadant med Vogue...

  SvaraRadera