fredag, april 18, 2008

Min nya kompis

Jag är helt besatt av min stickmaskin. Måste ställa undan den snart, för jag har redan påbörjat ett nytt projekt på den och den tar upp plats i vår lilla lägenhet och irriterar till och med mig. Men ändå vill jag testa den mer och mer- har fått så många idéer, och det är kul!
Jag har till exempel stickat färdigt alla delar till Viljas klänning- en riktigt somrig och solgul lejonklänning! Garnerna är olika, det röda är från pippitröjan, röd ekobomull från Huskroken. Det gula och gröna är ekobomull från Hannas garn-rea och det orangea är från Regnbågen. De "rynkade" partierna har jag hakat av och stickat för hand eftersom det blev väldigt tidsödande att göra det på maskinen, allt annat är maskinen. Mönstret köpte jag på syfestivalen.

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig klänning!! Visst är det kul att sticka snabbt med stickmaskin och det är så bra när det går att kombinera med handstickade partier. Handstickningsmaskin kan man ju kalla det.
  Ser fram mot många stickretreater i Frankrike!!

  SvaraRadera
 2. Sååååå fin och härlig klänning! Vilket bra sätt att snabbt miska sitt garnlager.
  Din stickmaskin får gärna bo hos mig! Det var faktiskt inte mitt förslag från början;)
  Trevlig helg!
  kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Himmel vad du är duktig Mia! Från att inte ens kunna lägga upp till att sticka en klänning! Strålande. Jag har också börjat sticka tröjor på maskinen, en till våran lilla Stella (som vi eldade upp under en lampa-olycka, fick sticka nytt bakstykcke) en linkofta och en grovtröja hänger i maskinen nu. Lycka till i fortsättningen.

  SvaraRadera
 4. Såååå snyggt!
  Och du har rätt hon är fantastisk på bild!

  SvaraRadera
 5. Så kul att du är igång! Jäklar vilken fart du har och så bra att den fungerar och inte bara har en cool väska.

  SvaraRadera
 6. Jättefin Mia. Så kan man ju göra oxå! / Karin
  Ska vi föreslå en ny stickmaskinshelg igen kanske?

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag funderar på att skaffa mig en stickmaskin.., är det svårt eller kan en halvt oteknisk människa som jag klara av det med? :-)
  Jättefin klänning, mysiga färger..

  SvaraRadera