måndag, februari 11, 2008

stora garnglötardagen

Idag kom mitt paket från Mariannes Opalwolle- 5 härvor ofärgad Opal, ett nystan turkosblå Regia (jag bytte Opal till Regia eftersom jag tycker de nopprar sig mindre, färgen är mer åt turkos i verkligheten, men mer blå än jag hoppats...), strumpstickor 2 i rosenträ (!) och ett paket påskäggsfärg. Jag kunde naturligvis inte hålla mig utan började färga. Det är första gången jag färgar garn. Hämtade instruktioner här.
Jag hade två grå nystan Regia 3-fädig hemma som jag tänkt sticka bayerische socks med, men det blir aldrig av eftersom färgen är så urbota trist. Tänkte färga över med grönt. Färgen sögs dock upp otroligt snabbt, det garn som jag fick ner i skålen sist hann inte färgas. Så det blev till att lägga över med blå. Tog också en av Opalhärvorna och färgade med blandat gul och orange. Snyggt men det fattades lite färg, så jag satsade på röd också. Och det sög ju galet fort, allt hann inte med alls då heller. Så nu har jag två melerade sockgarner!
Jag kallar mina skapelser "Hela havet stormar" och "Solnedgång över Sahara". Hoppas att det blir mer enfärgade resultat när jag färgar "på riktigt" med Ulrika.

10 kommentarer:

 1. Fantastiska namn på dina egenfärgade garner!!! Det högra påminner om det vackra Sangria från Fleece Artist, men nu kanske man kan beställa av dig istället...
  / Petra

  SvaraRadera
 2. Din färg "hela havet stormar" är underbart, både namnet och färgen! Och inleder mig i frestelse vad gäller nätshopping!!! Har kollat runt på den tyska sidan en lång stund och det är alldeles drägelblött häromkring ;) Rosenträstickor 2 mm har jag inte sett nån annanstans... Är det smidigt att handla därifrån?

  SvaraRadera
 3. Anna,
  ja det är en bra nätshoppingbutik, Marianne är trevlig och lätt att maila med på engelska. Jag ville ändra lite i min beställning efter att jag betalat och allt, och det var inga problem, bara att betala mellanskillnaden. Det enda krångliga är väl att man måste göra eu-betalning, de har paypal men det är dyrare. Men har man väl betalat dit en gång är det ju lätt sen :)

  SvaraRadera
 4. Det vaerkar grymt kul att färga. Dina febsockar blev ju bara sååå fina. Jag är så sugen på att köpa fina garner nu. Tanken på att göra av med restgarner är svååårt.
  kram f Cilla

  SvaraRadera
 5. Mia, vad snajsigt det blev med bildspelet!Fina bilder!
  /Petra

  SvaraRadera
 6. Superwash suger åt sej färg som bara den, och ibland så är det svårt att få till mjuka färger. Jag färgade sockgarn häromdan, och gjorde då först väldigt tunna färglösningar som bara gav en aning om blå resp grön skiftning och så gjorde jag blandningar starkare och starkare. Men jag ville ju ha melerat.

  Men du färgar med äggmålarfärg? Kul.

  SvaraRadera
 7. Så underbara garner du färgat och så fint med bildspel!

  SvaraRadera
 8. Såna passande namn! Jag har inte provat på det där med att färga garn, men det verkar kul - och spännande!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag undrar om du är intresserad av samla strumpklubben strumpor på ett och samma ställe på Dockmammans stickcafé.
  Man behöver inte vara medlem för att få ladda upp sina bilder,tänkte att det kunde vara roligt att samla dom på så samma ställe så man fick en lättae överblick på alla strumpor.

  Du går bara i här http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/galleri.html och letar upp var och ens månads galleri...

  Mvh
  Dockmamman

  SvaraRadera
 10. Nu har jag testat äggfärgen, hittade (tror jag) precis samma sort fast i "svenskt" kuvert på MAXI.
  Hade inte nån beskrivning framme så jag gjorde som med Kool aid när jag löst upp i vatten och ätticka.
  Ska blogga resultatet i helgen när jag jobbat klart. Sannolikt köper jag på mej hela lgret färg på sönd em när de börjar rea påskjoxet! ,-)

  SvaraRadera