tisdag, oktober 30, 2007

Stickfest i Väst dag 2

Lördagen på Stickfesten började kl 05:00 för min och Viljas del. Förkyld bebis... Men vi var glada ändå, och efter en härlig frukostbuffé (vilket jag tycker är bland det lyxigaste som finns!) styrde vi kosan till vår första workshop: Grundkurs i virkning med Linda från Deisy design som fröken!Det var Lea, Lisa, Annika, Cecilia och jag som deltog, och det var så kul! Linda är en lysande pedagog- snart hade vi virkat varsin blomma! Vi fortsatte med en blomma till och ett diagram som var en mönsterrapport till en väska, allt var mönster från Dropskataloger. Efter det ville jag testa att sticka vantar, för jag tycker virkade vantar är så snygga. Så jag började virka efter ett mönster (det här), och det var ju oerhört okomplicerat, tänk att jag aldrig vågat mig på virkning innan...
Vilja var också mycket intresserad av att lära sig virka. Faktiskt upptäckte jag att det är fullt möjligt att virka och amma också! Stickning är inte alls lika lättkombinerat.
Efter en smarrig lunch hann jag med en kort visit till "torget", där stickcelebriteter som Johanna och Annette passade på att shoppa garn hos Deisy design med 20% Stickfest i väst-rabatt! (Jag shoppade naturligtvis jag också, en virknål nr 5 med inbyggd lampa (!!!!!) och tre nystan eko-ull.)
På torget kunde man även testa maskinstickning, göra smycken och stickmarkörer, se på Sticknätets utställning med fotvärmare mm.
Så var det dags för eftermiddags-workshop! Nu var det ingen lek längre, utan kurs i montering med Ingela Karlsson. Tyvärr hade jag inte med mig något att montera eller testa på, så det tog ett tag innan jag kom igång. Men när jag koncentrerade mig på att istället titta på allas arbeten och se hur man skulle göra, så lärde jag mig en hel del! Tex att man bör sy ihop delarna från rätsidan, det har jag inte gjort om det inte uttryckligen stått i mönstret tidigare. Men det blir otroligt mycket snyggare.
Vilja var inte riktigt lika intresserad av stickning och montering som jag, och efter några timmar började hon protestera.


Så vi gick en promenad istället.


När Vilja hade somnat var jag supertrött, gick in till mig och började virka en vante med min eko-ull från välkomstkitet och min nya lysande virknål. Idag blev de klara! Bild kommer imorgon när det är ljust.


Middagen på kvällen var en medelhavsbuffé- sanslöst gott, vilket gourmethelg vi hade!
Efter maten var det dags för det vi alla väntat på: Knit Battle. Jag anmälde mig, glad i hågen. Blev placerad i andra heat. Men när första gänget började battla ångrade jag djupt att jag anmält mig- herregud, detta var ju allvar! Värsta stickracet. Jag som stickar supersöligt. Men men, jag gjorde vad jag skulle och deltog. Som tur var fick alla pris, och ett nystan julrött Lanett är numera mitt minne av detta evenemang!

Vilken dag- jag var helt slut när jag kom i säng. Vilja också, vi sov båda gott hela natten. Fortsättning följer!

2 kommentarer:

  1. Hur gör man när man knitbattlar? Berätta mer?

    SvaraRadera
  2. För mig som aldrig kom iväg till Grötö; tack för föredömlig genomgång av en intressant helg.

    SvaraRadera