fredag, juli 06, 2007

Babykläder

Bebisbrallan blev till slut färdigmonterad- visst är den bara helt galet rolig med sin resår i grenen? Jag blir full i skratt bara jag tittar på den. Jag hade inte någon resår kvar i sylådan, så det ska jag skaffa innan byxorna är helt klara. Men det är kanske lika bra att vänta tills jag vet midjemåttet på bebben. Stickade i Tilda, ekologisk bomull från ateljé Huskroken, stickor 3. (Klicka på bilden för att se den större, då syns garnets fina färg och lyster bättre.)
Skorna var roliga att göra! Det blir nog fler, undrar om jag inte kan få ut ett par till av nystanet. Tack Anna för tipset! Jag tänker ge bort de här, ska på dop i helgen. Det var första gången jag stickade i Debbie Bliss Baby cashmerino, men sannerligen inte den sista. Vilken gosigt ljuvligt garn! Stickor 2,5.
Observera "underlägget"- vi åkte förbi trivsamma
Östergötlands ullspinneri härom dagen när vi åkte hem från Norrköping, och då köpte jag den här filten- det enda vi köpt till bebben förutom det här som jag stickat nu då. Visst är de ljuvliga! Och mjuka- Tove svepte in sig i den när vi åkte hem, för hon tyckte ac:n gjorde det för kallt i bilen. Det var andrasortering, men märktes inte ett dugg. Vi fick leta länge innan vi hittade vad det var för "fel"- ett veck, som säkert försvinner med tiden.

4 kommentarer:

 1. Ojoj, bebikläder är alltid så ljuvliga! De stickade brallorna och dojjorna är verkligen tuffa (ursäkta stockholmsslangen)!

  SvaraRadera
 2. Mia, så kanonfint det blev det där vi köpte på vår shoppingdag. Tänkte väl att du skulle gilla garnet! Byxmodellen är fantastisk och den sitter kul på. Helt och hållet blöjanpassad!
  Kram och fin sommar och herre guuud så kul det ska bli att se vem som kommer ut!

  SvaraRadera
 3. Hej Mia!
  Jag är nyfiken på var mönstret till de söta skorna kommer ifrån? Jag är en trogen läsare av din blogg - man blir mycket inspirerad!

  Lina

  SvaraRadera
 4. Det är 50% rea på TygJohans affär vid Wieselgrensplatsen i huset brevd Hisingens Hemslöjd på band och tillbehör och allt i butiken t.o.m 31/7 när de ska byta ägare...

  SvaraRadera